Politika & Kriminal

Kuščević se baš uvalio; u onoj kući koju nije upisao u katastar snimljen je grb s prvim bijelim poljem. On kaže: 'To je umjetnina'

Nakon neupisane kuće, Kuščević je morao pojašnjavati i detalj iz unutrašnjosti

FOTO: N1

“Tko će o svemu voditi računa”, kazao je u utorak nehajno ministar Lovro Kuščević nakon što ga je Telegram uhvatio da ignorira zakonske odredbe o državnoj izmjeri i katastru nekretnina, jer svoju kuću u Nerežišćima na Braču u katastar nije upisao čak 11 godina. Uz tolike nekretnine koje, kako je sam rekao, hvala bogu ima, Kuščeviću je ta jedna eto bila nevažna.

I to ni manje ni više ona, kako danas opet sam kaže, u kojoj živi. “Ne radi se o vili nego u kući i u njoj živim”, kazao je danas ponovno na tu temu ističući kako ništa ne skriva i kako mu zbog svega nije ni malo neugodno.

‘Svi moraju graditi kao ja i zatražiti upis u katastar’

“Sva moja imovina je uredno i transparentno navedena od prvog dana, za sve nekretnine imam građevinsku dozvolu i sve je po PS-u. Tu nekretninu posjedujem od 2004. i zaboravio sam je evidentirati u katastru i taj zahtjev sam podnio čim ste me vi novinari upozorili i to će biti evidentirano”, kazao je Kuščević.

Na pitanje kakvu poruku šalje budući da je bio ministar graditeljstva i otvarao katastar, Kuščević je kazao: “Šaljemo poruku da svi investitori moraju graditi kao ja, ishoditi građevinsku i uporabnu dozvolu i onda zatražiti upis u katastar. Ja sam to zaboravio napraviti i sada sam pokrenuo postupak.”

Pitanje grba s prvim bijelim poljem

Ministar se osvrnuo i na iznajmljivanje kuće u kojoj živi ustvrdivši kako se njegova supruga koja je “nezaposlena i nije uhljebljena”, ondje ljeti iseljava kako bi, dodaje, ostvarila dodatni prihod. A upravo iznajmljivanje, odnosno fotografija unutrašnjojsti kuće objavljena pri iznajmljivanju, otkrila je i jedan zgodan detalj – grb s bijelim poljem u ministrovom dnevnom boravku.

Na traženje novinarke N1 da komentira taj detalj, Kuščević je kazao kako u njegovoj kući ima puno umjetnina i suvenira pa i taj grb. “Da, to je umjetnina”, zaključio je ministar.

Nastavite čitati