Politika & Kriminal

Monstrum koji je ubio svoje troje djece počeo komunicirati s liječnicima

Prema informacijama iz bolnice zasad ga još neće otpustiti

Harald Kopitz, koji je u zagrebačkom naselju Mlinovi u subotu ubio svoje troje djece, nakon čega je smješten u KBC Sestre Milosrdnice, pri svijesti je i stabilno te je počeo komunicirati s liječnicima o svom zdravstvenom stanju, javlja N1. Iako je bilo govora da bi 56-godišnak danas mogao izaći iz bolnice, ravnatelj KBC-a Davor Vagić je izjavio kako se to neće dogoditi. Prema njegovim riječima, ostat će zbog dodatnih pretraga koje se moraju napraviti.

Policija je, pak, dosad u bolnici izdvajala nalaze krvi za daljnji postupak, što je važno kako bi se moglo utvrditi je li u vrijeme kada je počinio zločin bio pod utjecajem opijata, no 56-godišnjak ondje nije davao iskaz. To bi trebao učiniti kada ga iz bolnice prebace u policiju, a nakon toga bi trebao i izaći pred suca istrage. Očekuje se da će Županijsko državno odvjetništvo za Kopitza zatražiti istražni zatvor. N1 piše kako postoji mogućnost ga smjeste i u bolnicu Vrapče ako se utvrdi da je privremeno neubrojiv.

Obdukcija završila

Obdukcija djece je završila, ali rade se dodatni toksikološki nalazi kako bi se utvrdilo na koji način su djeca umrla, od trovanja tabletama ili od gušenja.

Iz DORH-a su ranije objavili kako bi 56-godišnji ubojica mogao dobiti i 50 godina zatvora. Naime, sumnjiči ga se za tri teška ubojstva, za koje kazna u Hrvatskoj može ići do maksimalnih 40 godina. Budući da se radi o višestrukom teškom ubojstvu, kazna bi mogla dosegnuti i do 50 godina zatvora.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu