Politika & Kriminal

Na ovoj slici su predsjednica, muž, kanadski premijer i tip kojeg Muhammad Ali nije uspio srušiti

Nakon objave svog mota, veselog susreta s Trudeauom, predsjednica ima novu hit fotku iz Kanade

FOTO: Facebook

Sudeći prema objavama na Facebooku, hrvatska predsjednica se i dalje odlično zabavlja na svojoj turneji po Kanadi. Nakon što je prekjučer na sastanak s guvernerkom te zemlje došla u kočiji, i zabavila nas objavom svoga mota, jučer se s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom provela tako dobro da smo o tome morali objaviti fotogaleriju. U međuvremenu je sama predsjednica objavila fotografiju na kojoj su vidi da su se u zabavi njoj i Trudeauu u gradu Hamiltonu pridružili prvi gospodin Hrvatske Jakov Kitarović, te legendarni kanadski boksač hrvatskog porijekla, George Chuvalo.

Chuvala se smatra najuspješnijim kanadskim boksačem svih vremena. Bio je prvak te zemlje u teškoj kategoriji pet puta, a vrhunac karijere doživio je sredinom 1960-ih, kada se dva puta borio za naslov prvaka svijeta. Borba za svjetski naslov koju je 1966. godine vodio s neponovljivim Muhamedom Alijem Chuvala je lansirala među velikane boksa. Ali je nakon te borbe rekao da je Chuvalo bio “najtvrđi boksač s kojim sam se ikad borio. Primao je moje najbolje udarce.”

Jakovu nije do borbe

I Chuvalo se te borbe prisjeća s nostalgijom, tvrdeći da je pitanje pobjednika bilo krajnje neizvjesno. “Nakon meča u kojem je pobijedio, on je krvario i završio u bolnici, a ja sam sa ženom otišao na ples. Sad, tko je tu pobjednik?”, rekao je Chuvalo. U ringu se Chuvalo susreo i s drugim velikanima, poput Joea Fraisera i Georgea Foremana, a još je jednom boksao i Alijem. Premda je sve spomenute borbe izgubio, nitko od njih ga nije uspio srušiti.

Fotografija objavljena na predsjedničinom Facebooku sugerira da se slavni boksač odlično uklopio u političko društvo, pa čak i probudio borbeni duh u hrvatskoj predsjednici i kanadskom premijeru. Izgleda da za fajt nije bio raspoložen samo Jakov Kitarović, koji stoji malo postrani od veselog društva s kiselim osmjehom na licu. Moguće da je povučenom prvom gospodinu dozlogrdio medijski šušur koji prati posjet njegove supruge Kanadi. Ako je tako, njegove muke još nisu gotove, jer je predsjednica nakon Hamiltona otputovala u Calgary.

S upraviteljicom Alberte o ženskim pravima

Inače, Grabar-Kitarović je u Hamiltonu zaslužnim zajednicama uručila priznanja za doprinos očuvanju i jačanju povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske, na svečanom prijemu kojega je domaćin bio kanadski premijer. U Calgaryju se danas sastala s upraviteljicom države Alberte Lois Mitchell, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednice. Sugovornice su razmijenile mišljenja o ravnopravnosti spolova i promicanju ženskih prava, navodi se u priopćenju.

Grabar-Kitarović kazala je da Hrvatska pozdravlja napore kanadskog vodstva u svrhu promicanja ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena te predanosti Agendi o ženama, miru i sigurnosti. Rekla je da se ponosi što je preuzela predsjedavanje Vijećem žena svjetskih vođa, mreže od 75 sadašnjih i bivših predsjednika država i vlada, jedine takve organizacije u svijetu, dodaje se. „U tom smislu, i s obzirom na moju novu ulogu predsjedateljice Vijeća žena svjetskih vođa, nadam se da možemo zajedno raditi na ravnopravnosti spolova te na promicanju ženskih prava diljem svijeta“, istaknula je hrvatska predsjednica.

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu