Politika & Kriminal

Kakva smiješna država. Načelnik si je zbog štednje smanjio plaću, ali to nije upisao u imovinsku. Kažnjen je s 2000 kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je načelnika Općine Jelenje

FOTO: Naše Jelenje/YouTube

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je načelnika Općine Jelenje (u Primorsko-goranskoj županiji) Roberta Marčelju jer u imovinsku karticu nije unio podatak o smanjenju plaće 2017. godine, piše Novi list. Iako tim postupkom nije oštetio općinski proračun i porezne obveznike, štoviše cilj je bila štednja, Marčelja je kažnjen i to novčanom kaznom od dvije tisuće kuna.

Načelnik danas kaže kako nije znao da treba prijaviti smanjenje plaće, a da je to učinio naknadno 2019. kada je usklađivao stanje u imovinskoj kartici. No, kako je u međuvremenu prijavljen, Povjerenstvo ga je kaznilo jer izmjenu nije napravio na vrijeme. Marčelja također govori kako odluka Povjerenstva potvrđuju da su u Općini smanjili plaće kako su i najavljivali da će učiniti.

‘Zatekli smo loše stanje u općinskoj blagajni’

“Povjerenstvo je ustvrdilo nesklad u mojoj imovinskoj kartici, koji je nastao kao rezultat smanjenja plaće koje smo proveli krajem 2017. godine. To smanjenje nisam unio u imovinsku karticu i to je Povjerenstvo i utvrdilo, da to nisam evidentirao na vrijeme. Krajem 2017. godine, kada smo dolaskom na vlast zatekli loše stanje u općinskoj blagajni, kao jedna od mjera uštede bila je smanjenje plaće načelniku i zamjeniku načelnika u iznosu oko 20 posto”, ispričao je načelnik.

Kaže kako je do propusta za koji ga tereti Povjerenstvo došlo zbog toga što se u pravilima Povjerenstva navodi kako svaka promjena u imovini veća od 10 posto traži korekciju imovinske kartice, no da istovremeno nigdje ne piše da treba prijaviti smanjenje plaće.

Nastavite čitati