Politika & Kriminal

Nije bilo nimalo ugodno gledati kako se Ćorić i Selak svađaju oko pobačaja: 'Popričajte s mužem o toj temi'

Selak je prije toga HDZ-ovog ministra optužila za seksizam

FOTO: HRT

Predstavnici šest političkih stranaka i koalicija, koje prema anketama na predstojećim parlamentarnim izborima, 5. srpnja, prelaze izborni prag, sučelili su se u srijedu na Hrvatskoj televiziji.

Iako su bili pozvani, čelni ljudi HDZ-a, Restart koalicije, Domovinskog pokreta i Mosta nisu se odazvali na sučeljavanje već su poslali svoje zamjene.

Tako su stavove svojih stranaka i koalicija o političkih i gospodarskim temama, te o koronakrizi, zdravstvu i energetici sučelili Tomislav Ćorić (HDZ), Rajko Ostojić (Restart koalicija), Krešimir Bubalo (Domovinski pokret), Marija Selak Raspudić (Most), Tomislav Tomašević (koalicija Možemo!) i Ivan Vilibor Sinčić (koalicija Dosta pljačke).

Nedolazak čelnika svojih lista njihovi su predstavnici pravdali nedolaskom onih drugih a Tomislav Tomašević je ocijenio: “Mislim da je sramota da ovdje nema Plenkovića”, rekao je ustvrdivši da je Plenković time “pljunuo na javnu televiziju koju svi plaćamo”.

Sukob između HDZ-ovca i Mostovke

Sučeljavanje se na trenutke zaoštrilo, no posebno između HDZ-ovog Tomislava Ćorića i Mostove Marije Selak Raspudić. Prvo na gospodarskom pitanju kada je Ćorić ustvrdio kako Selek nije ekonomistica i da uopće ne razumije brojke i ekonomske analize koje iščitava iz Mostovog programa. Mostovka je zbog toga Ćorića optužila za seksizam.

“Gospođa Selak Raspudić je u nekoliko navrata išla vrlo perfidno prema meni u ideji da je omalovažavam, da sam seksistički nastrojen”, uzvratio je Ćorić.

Verbalni sukob između ovo dvoje kandidata nastavio se i na pitanju pobačaja.

“Bilo bi zgodno da o ovoj temi oko pobačaja porazgovarate s Raspudićem jer ima zanimljive stavove o tome”, rekao je Ćorić. Selak Raspudić mu je uzvratila da kaže svoj stav oko pobačaja i da se ne skriva iza Ustava. “Moj suprug je govorio o zaštiti života, rekao je da su i životi djece nastalih činom silovanja jednako vrijedni. Mislite li vi drugačije?”, upitala je.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu