Nije bilo nimalo ugodno gledati kako se Ćorić i Selak svađaju oko pobačaja: ‘Popričajte s mužem o toj temi’

Selak je prije toga HDZ-ovog ministra optužila za seksizam

ZADNJA IZMJENA: srp 1, 2020
Foto: HRT

Predstavnici šest političkih stranaka i koalicija, koje prema anketama na predstojećim parlamentarnim izborima, 5. srpnja, prelaze izborni prag, sučelili su se u srijedu na Hrvatskoj televiziji.

Iako su bili pozvani, čelni ljudi HDZ-a, Restart koalicije, Domovinskog pokreta i Mosta nisu se odazvali na sučeljavanje već su poslali svoje zamjene.

Tako su stavove svojih stranaka i koalicija o političkih i gospodarskim temama, te o koronakrizi, zdravstvu i energetici sučelili Tomislav Ćorić (HDZ), Rajko Ostojić (Restart koalicija), Krešimir Bubalo (Domovinski pokret), Marija Selak Raspudić (Most), Tomislav Tomašević (koalicija Možemo!) i Ivan Vilibor Sinčić (koalicija Dosta pljačke).

Nedolazak čelnika svojih lista njihovi su predstavnici pravdali nedolaskom onih drugih a Tomislav Tomašević je ocijenio: “Mislim da je sramota da ovdje nema Plenkovića”, rekao je ustvrdivši da je Plenković time “pljunuo na javnu televiziju koju svi plaćamo”.

Sukob između HDZ-ovca i Mostovke

Sučeljavanje se na trenutke zaoštrilo, no posebno između HDZ-ovog Tomislava Ćorića i Mostove Marije Selak Raspudić. Prvo na gospodarskom pitanju kada je Ćorić ustvrdio kako Selek nije ekonomistica i da uopće ne razumije brojke i ekonomske analize koje iščitava iz Mostovog programa. Mostovka je zbog toga Ćorića optužila za seksizam.

“Gospođa Selak Raspudić je u nekoliko navrata išla vrlo perfidno prema meni u ideji da je omalovažavam, da sam seksistički nastrojen”, uzvratio je Ćorić.

Verbalni sukob između ovo dvoje kandidata nastavio se i na pitanju pobačaja.

“Bilo bi zgodno da o ovoj temi oko pobačaja porazgovarate s Raspudićem jer ima zanimljive stavove o tome”, rekao je Ćorić. Selak Raspudić mu je uzvratila da kaže svoj stav oko pobačaja i da se ne skriva iza Ustava. “Moj suprug je govorio o zaštiti života, rekao je da su i životi djece nastalih činom silovanja jednako vrijedni. Mislite li vi drugačije?”, upitala je.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program