Politika & Kriminal

Novi šef Srebrnjaka sve je bolji. Objavio status u kojem se žali na 'nasljednike komunističke partije', pa ga probao sakriti

U kasnije redigiranom statusu stajao je i dio o tome kako Richter vjeruje u Posljednji sud

FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Novoizabrani ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Darko Richter, sada već naveliko poznat po izjavi da je potpomognuta oplodnja “neka vrsta silovanja u epruveti”, o svemu se oglasio Facebook objavom. Primarijus Richter pokušao je, valjda, umiriti dio javnosti koja je ozbiljno zgrožena njegovim stavovima, ali čini se da ju je samo još dodatno skandalizirao.

Iako ćete, ako trenutno gledate objavu dr. Richtera, vidjeti samo pomirljiv status u kojem, govoreći o sebi u trećem licu, objašnjava kako on i supruga “vole djecu…” i “ne diskriminiraju djecu po pameti, ljepoti, šarmu, podrijetlu ili načinu začeća…”, korisnici Twittera su otkrili raniju, nešto dulju verziju u kojoj se obrušio na “pravne nasljednike komunističke partije” koja je “1945. netremice decimirala hrvatski narod od čega se nismo oporavili do dana današnjega”.

Dakle, nova, sadašnja verzija glasi ovako: “Darko Richter i njegova supruga vole djecu. Ne diskriminiraju djecu po pameti, ljepoti, šarmu, podrijetlu ili načinu začeća. Dijete je dijete: začeto u braku, izvan braka, od maloljetnice, silovanjem, u epruveti, … . Nikada u životu nisam izustio riječ bastard, pa niti sada dok ovo pišem. Neki su izmislili tu riječ, društvo ju je prihvatilo. Ja ne. Odurno je to. Svatko neka si odabere način na koji želi postati roditeljem. Ne miješam se u to. Ali, neka se okane pitanja savijesti, u političkim obračunima. Nadam se da je sami još imaju, barem malo”.

Sadašnja objava Facebook

‘Partijci nikome ne žele odgovarati’

A u ranijem statusu, prije redigiranja, stajao je i pasus o tome kako dr. Richter vjeruje u Posljednji sud. “Kao i svatko, bojim se učiniti nešto što bih si sam teško oprostio. Partijcima je to neprihvatljivo, oni nikome ne žele odgovarati, i onima poput mene žele praktički zabraniti da postojim u svim svojim ljudskim dimenzijama, dok je partija koje su članovi pravni sljednik nositelja odgovornosti za najgora zlodjela u povijesti nad hrvatskim narodom”, napisao je novi ravnatelj Srebrnjaka.

Malo se okomio i na Račana, Peđu Grbina i nezavisnog gradskog zastupnika Renata Peteka koje je prozvao “tvrdolinijašima” kojima govor mržnje “izvire iz mnogih rečenica njihovih optužujućih laži”.

Kako je išla originalna objava

U nastavku prenosimo originalnu objavu u cjelini bez ponovljenog prvog odlomka: “Ali, kada neki čuju da ja ne podržavam izvantjelesnu oplodnju u njezinim raznim metodološkim varijantama, i da si savjest ne želim opteretiti tim činom kojeg je kasnije teško okajati, ako ne zbog drugoga, ono zbog činjenice da u nekom frižideru ostaju čamiti “neiskorišteni” embriji nakon svake umjetne oplodnje, koji su ljudska bića, a onima koji misle da nisu, napominjem da njihov pravni status nije jasan nikome, i da se nitko ne usuđuje napisati zakon da netko drugi mora te embrije likvidirati, onda to izaziva zgražanje onih, koji su pravni nasljednici komunističke partije koja je 1945. netremice decimirala hrvatski narod od čega se nismo oporavili do dana današnjega.

Ja vjerujem u besmrtnu dušu, svoju, i svakog ljudskog bića od začeća do smrti, i vjerujem u Posljednji Sud. Vjerujem. Kao i svatko, bojim se učiniti nešto što bih si sam teško oprostio. Partijcima je to neprihvatljivo, oni nikome ne žele odgovarati, i onima poput mene žele praktički zabraniti da postojim u svim svojim ljudskim dimenzijama, dok je partija koje su članovi pravni sljednik nositelja odgovornosti za najgora zlodjela u povijesti nad hrvatskim narodom. Želim im oporavak, ali očito to ne ide općom katarzom, nego, kako sada gledamo, raskolom, jer, nisu svi isti, i ne žele svi nositi terete komunističkih zločina. Račan, Grbin i tzv. nezavisni Petek su obični tvrdolinijaši kojima govor mržnje izvire iz mnogih rečenica njihovih optužujućih laži. Neka pogledaju sebe u ogledalo i dugo se zamisle”

Originalna objava, prije prepravljanja Facebook

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu