Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Pas izgrizao dijete kod škole u Gornjem Vrapču, pojavio se video napada: 'Klinci su vrištali od straha'

Građani javljaju kako ovaj pas već tjedan dana luta oko škole Gornje Vrapče

FOTO: YouTube/Ilustracija

Zagrebačka policija utvrđuje okolnosti jutrošnjeg napada psa na učenike osnovne škole u Gornjem Vrapču, pri čemu je navodno jedan od njih izgrižen po cijelom tijelu. Iz policije su u petak kratko izvijestili kako su dojavu dobili oko 8 sati te je u tijeku utvrđivanje okolnosti ovog događaja kako bi se razjasnilo što se točno dogodilo.

Neki portali su objavili kako su im čitatelji potvrdili da je pas napao djecu ispred osnovne škole, pri čemu je jednoga prvašića izgrizao po cijelom tijelu, kao i da nije prvi put da taj pas napada ljude, a da njegov vlasnik na to ne reagira iako je upozoren.

Navode i kako su o napadu psa dobili i potvrdu ravnateljice škole, koja je kazala da se sve dogodilo izvan dvorišta škole, iz koje surađuju s policijom.

Nadzorna kamera sve zabilježila

Na društvenim mrežama osvanula je i snimka napada koji je zabilježila kvartovska nadzorna kamera. Tako se, među ostalim, na snimci vidi kako pas jednog dječaka vuče za nogavicu dok ga odrasla osoba pokušava otrgnuti od njega.

“Bila je hrpa ljudi, ispred pekare nasred ceste su ležali majka i dječak, on je bio krvav. Ušli su u pekaru i odmah pomogli dječaku, noga mu je bila dosta krvava i primio se za prsa i rekao da ga bole prsa”, rekao je svjedok za 24 sata.

“Sjeo sam u auto i otišao vidjeti gdje je pas, krenuo je od škole prema doma valjda, još je stajao na cesti. Zvao sam policiju i odmah im sve javio, mogao je napasti još nekoga”, dodao je.

‘Klinci su vrištali od straha’

Na Facebook grupi “Zakaj volim Vrapče” građani objavljuju kako ovaj pas već tjedan dana luta oko škole Gornje Vrapče te da je ugrizao dvoje djece, pozivajući vlasnika da se javi, “inače pas ide u šinteraj”. U komentarima je objavljen i navodni video napada.

“Ljudi pripazite na svoje pse! Jutros je belgijski ovčar trčao oko škole, pekare…. Razbacivao djecu, napadao druge pse…. Klinci su vrištali od straha. Nije bezazleno ni kad te u igri takav pas baci, a taj pas stvarno djeluje pogubljeno i mogao bi napraviti ružne stvari”, poručili su članovi ove grupe. “Pa ljudi, problem je u vlasniku, ne psu. Pas je opasan radi vlasnika”, napisala je jedna članica u komentarima.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više