Politika & Kriminal

Plenković nakon pobjede održao suzdržan govor: ‘Sutra od 9 ujutro krećemo raditi za Hrvatsku’

Šef HDZ-a obratio se nakon pobjede na izborima

Andrej Plenković, čiji HDZ je premoćno pobijedio na parlamentarnim izborima s trenutno osvojenih 68 mandata, obratio se iz izbornog stožera. “Hvala vam lijepa dragi prijatelji na sjajnoj pobjedi”, rekao je Plenković na početku govora i zahvalio svim građanima koji su izašli na birališta i dali svoj glas. “Bilo da su ga dali nama, bilo da su ga dali drugim strankama za koje su mislili da imaju bolja rješenja”, rekao.

“Ovaj rezultat ne samo da je velik, nego obvezuje. Imali smo težak mandat iza nas, a izazovi koji su ispred nas još su veći. Takve okolnosti zahtijevaju elan, požrtvovnost, znanje i iskustvo…” Sve to, kaže, nastojali su sintetizirati kroz svoje kandidate i liste.

“Ovakva potpora za nas je ogromna obveza i o njoj ćemo voditi računa. Hrvatska treba rješenja i za gospodarstvo i za javnozdravstvene izazove, jačanje institucija, ljudskih i manjinskih prava”, rekao je.

‘Od sutra ujutro krećemo raditi za Hrvatsku’

Rekao je da Hrvatska treba vladu koja će baštiniti novi moderni suverenizam. “Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio”, kaže Plenković.

“Želim zahvaliti svim našim članovima, simpatizerima, volonterima koji su radili na kampanji i svima koji su izvan Hrvatske glasali za nas i poslali poruku povezanosti s domovinom”, rekao je.

Zahvalio je svima koji su radili na izbornoj strategiji, pratili raspoloženje birača i istraživanja. “Zahvaljujem onima koji su nam pomogli u medijskom smisli. Ovakva pobjeda daje nam za pravo da budemo veseli i opušteni, a od sutra u 9 ujutro krećemo raditi svim srcem za Hrvatsku”, rekao je Plenković.

Plenkovića su s bine ispratili uz snažan pljesak, a šef HDZ-a nakon toga otišao je slaviti i plesati sa simpatizerima i članovima stranke koji su se okupili u stožeru.