Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Policija objavila detalje o noći u kojoj je ubijen profesor u Varaždinu, evo kako se sve odvijalo

Strašan slučaj premlaćivanja na smrt šokirao je Varaždin i hrvatsku javnost

FOTO: PIXSELL

Policijska uprava Varaždinska oglasila se o svojem postupanju u noći u kojoj je nasmrt pretučen profesor engleskog iz Varaždina, Nino Čengić. Podsjetimo, u vezi s tim događajem su privedene četiri osobe za koje je utvrđeno da su Čengića tukle palicama. Otišli su bez da su mu pružili pomoć, a on je od zadobivenih ozljeda sutradan preminuo.

Policija kaže kako su oko četiri sata ujutro, 29. svibnja, primili dvije anonimne dojave građana da se u prostoru jedne udruge krše epidemiološke mjere koje su na snazi. Odmah po prvoj dojavi, na mjesto događaja upućena je ophodnja temeljne policije Policijske postaje Varaždin. Kada su tamo došli, čuli su prigušenu glazbu iz prostora udruge, dok su ulazna vrata bila zaključana.

Kažu kako su se tamo zadržali oko pola sata dozivajući osobe iz unutrašnjosti, no nitko nije otvarao vrata niti je itko izašao iz objekta. Dodaju i kako policija u tom slučaju nije imala ovlasti za nasilno ulaženje u objekt. Dodaju i kako su ispred udruge zatekli 35-godišnjeg Čengića koji im je rekao da se u objektu krše epidemiološke mjere. Nije im pak rekao da je prije i on bio u objektu, niti da se sukobio s nekim, a dodaju i kako nije imao vidljivih ozljeda.

Drugu dojavu dobili oko šest ujutro

Policija je nakon razgovora s njima otišla s te lokacije i sastavila pisani izvještaj po kojemu su se trebale prikupiti dodatne informacije i činjenice o eventualnom kršenju mjera u prostorima udruge. Javljaju i kako je Čengić ostao na istoj adresi. No, već oko šest sati ujutro primili su dojavu kako u ulici Graberje leži ozlijeđeni muškarac bez svijesti. Radilo se o Nini Čengiću koji je tada imao vidljive tjelesne ozljede.

Na teren je izašla i Hitna pomoć, pružila mu hitnu medicinsku pomoć i prevezla ga u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na daljnjem liječenju. U toj bolnici je preminuo sutradan.

Provedeni su izvidi i kriminalističko istraživanje koje je dovelo do uhićenja ljudi koji su nasmrt pretukli Čengića. Pretraženi su njihovi domovi i drugi prostori kojima se koriste te su po predani pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela se nastavlja, dodaje policija.

Dojave o kršenju mjera

Policija napominje i kako su u razdoblju od veljače 2020. godine do 29. svibnja 2021. godine, zaprimili pet dojava o kršenju epidemioloških mjera u prostorijama udruge te kako su u dva slučaja utvrđene povrede Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Odgovornoj osobi je izdan prekršajni nalog. U ostala tri slučaja nisu utvrđeni elementi prekršaja.

“Osim navedenih izdanih prekršajnih naloga, o tim je događajima obaviješten Državni inspektorat vezano uz utvrđivanje prekršaja iz njihove nadležnosti zbog obavljanja djelatnosti usluživanja alkoholnih pića suprotno zakonskim propisima”, zaključuje policija.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više