Požeška policija se baš ruga građanima. HDZ-ovac kojeg su, kao, tražili, dijelio je maslinove grančice u centru grada

HDZ-ovac koji je skrivio nesreću i pobjegao, ujutro je bio sa šefom policije pa na stranačkom skupu. A nisu ga mogli pronaći za alkotest

ZADNJA IZMJENA: tra 18, 2019

Je li, sad već bivši član gradskog odbora HDZ-a Požege Stjepan Vukušić (44) bio u alkoholiziranom stanju kada je u noći, 13. travnja, svojim automobilom marke Toyota skrivio prometnu nesreću, udarivši dva parkirana automobila i potom pobjegao? Na to pitanje nikada nećemo saznati odgovor. Nesreća se dogodila u 00.30 sati u subotu, u središtu Požege, u Ulici dr. Franje Tuđmana, a požeška policija Vukušića je pronašla istoga dana, ali tek u 17 sati.

”Utvrđivanje alkoholiziranosti vozača, zbog proteka vremena, nije provedeno”, odgovorili su Telegramu u utorak iz PU požeško-slavonske. No, Stjepana Vukušića, požeška je policija mogla pronaći puno ranije. U subotu, tada još kao član Gradskog odbora HDZ-a Požege, pridružio se stranačkoj mladeži koja je, na Cvjetnicu, u pješačkoj zoni, prolaznicima dijela maslinove grančice. Fotografija koju objavljujemo, a na kojoj se vidi Vukušić, snimljena je u subotu, 13. travnja u 10:08 sati. Da ga je požeška policija ondje pronašla (a nekoliko ih je onuda prošlo), možda bismo dobili odgovor na pitanje je li Vukušić, u vrijeme nesreće nakon koje je pobjegao, bio alkoholiziran.

Čuvena druženja u poznatoj vinariji kraj Požege

Gospodin Vukušić (u krugu) snimljen dok je građanima dijelio maslinove grančice u subotu, jutro nakon što se zabio dva parkirana automobila pa pobjegao

Kao što je Telegram pisao, sad već bivši utjecajni požeški HDZ-ovac, Stjepan Vukušić, prijatelj je sa šefom Požeške policije Željkom Grgićem i Požežanima su poznata njihova druženja kod Vukušićevog tasta u vinogradu u Vetovu, nadomak Požege. Branko Jakobović, čiji je Vukušić zet, vlasnik je poznate vinarije i kušaonice vina u Vetovu, te jedan od većih i poznatijih proizvođača vina u tom kraju.

Vukušić je u ponedjeljak, kako je Telegram prvi objavio, izbačen iz HDZ-a na sjednici Gradskog odbora i to na inicijativu dr. Željka Glavića, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Požege. Glavić je takvo ponašanje ocijenio neprihvatljivim i neciviliziranim, jednako kao i u slučaju pijane kume ministrice Gabrijela Žalac, Marijane Obradović koja je također brisana iz članstva.

Što je radio kod svog prijatelja, načelnika policije?

Zanimljivo je da se Vukušić, dan nakon što je izbačen iz stranke, u utorak oko 10:35 pojavio u zgradi PU Požeško-slavonske i ondje se zadržao dvadesetak minuta. Prema informacijama Telegrama, sastao se s načelnikom policije, svojim prijateljem Željkom Grgićem. Na Telegramov upit je li Grgić u zgradu policije došao kao pozvana osoba ili je onamo svratio privatno, iz Policijske uprave požeško slavonske odgovoreno nam je: ”Obavještavamo vas da sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka nismo u mogućnosti dostaviti tražene podatke”.

Tako, ponovno zahvaljujući šturim informacijama, ostaje nejasno je li Vukušić u zgradu policije u utorak prijepodne pozvan radi podataka koji su policiji potrebni radi prekršajnog nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 46. stavak 1. (nepropisno kretanje vozilom), članka 293. st.1. (izazivanje prometne nesreće s materijalnom štetom) i članka 176. stavak 3. (napuštanje mjesta prometne nesreće) Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ili je, pak, kod načelnika policije navratio na kavu.

Drago Hedl
Istraživački novinar
529 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program