Politika & Kriminal

Požeštinu ponovno pogodila obilna kiša, poplavili podrumi kuća i dvorišta

Na udaru nabujalih potoka našla su se naselja Vidovice i Dervišaga

Požeštinu je danas poslijepodne ponovno pogodila obilna kiša. Nabujali potoci izlili su se na nekoliko mjesta i zaprijetili naseljima Vidovice i Dervišaga. Mještani su zatražili pomoć hitnih službi zbog plavljenja podruma obiteljskih kuća, gospodarskih objekata i dvorišta.

Civilna zaštita izvijestila je da su odmah potom na teren izašli vatrogasci JVP-a Grada Požege, djelatnici Tekije te koncesionar Hrvatskih voda i tvrtka Presoflex gradnja Požega.

Otežano odvijanje prometa

Vatrogasci JVP-a Požega imali su tri intervencije na ispumpavanju podruma obiteljskih kuća, a djelatnici Presoflex gradnje čiste korita potoka i kanale, koji su još puni mulja od poplave 06. lipnja. Djelatnici Tekije čiste kanalizaciju i šahtove u spomenutim mjestima. Promet između Požege i Pleternice na Državnoj cesti 38 nije u prekidu ali se odvija otežano zbog intervencija žurnih službi.

Vidovci kraj Požege opet poplave ⛈Video: Anamaria Soldo

Posted by HR Vrijeme on Thursday, June 10, 2021

Požeštinu je i prije četiri dana pogodilo veliko nevrijeme, a još uvijek se čekaju procjene štete kako bi se na temelju njih proglasilo stanje elementarne nepogode.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu