Politika & Kriminal

Požeštinu ponovno pogodila obilna kiša, poplavili podrumi kuća i dvorišta

Na udaru nabujalih potoka našla su se naselja Vidovice i Dervišaga

Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Požeštinu je danas poslijepodne ponovno pogodila obilna kiša. Nabujali potoci izlili su se na nekoliko mjesta i zaprijetili naseljima Vidovice i Dervišaga. Mještani su zatražili pomoć hitnih službi zbog plavljenja podruma obiteljskih kuća, gospodarskih objekata i dvorišta.

Civilna zaštita izvijestila je da su odmah potom na teren izašli vatrogasci JVP-a Grada Požege, djelatnici Tekije te koncesionar Hrvatskih voda i tvrtka Presoflex gradnja Požega.

Otežano odvijanje prometa

Vatrogasci JVP-a Požega imali su tri intervencije na ispumpavanju podruma obiteljskih kuća, a djelatnici Presoflex gradnje čiste korita potoka i kanale, koji su još puni mulja od poplave 06. lipnja. Djelatnici Tekije čiste kanalizaciju i šahtove u spomenutim mjestima. Promet između Požege i Pleternice na Državnoj cesti 38 nije u prekidu ali se odvija otežano zbog intervencija žurnih službi.

Vidovci kraj Požege opet poplave ⛈Video: Anamaria Soldo

Posted by HR Vrijeme on Thursday, June 10, 2021

Požeštinu je i prije četiri dana pogodilo veliko nevrijeme, a još uvijek se čekaju procjene štete kako bi se na temelju njih proglasilo stanje elementarne nepogode.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu