Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Predsjednik savjetuje Makarane: 'Uzimajte novac iz europskih fondova i budite pohlepni'

Objasnio im je cijelu svoju filozofiju o europskim fondovima

24.10.2021., Makarska - Predsjednik Republike Zoran Milanovic sudjelovao je na svecanoj sjednici Gradskog vijeca Grada Makarske povodom obiljezavanja Dana Grada.
Zoran Milanovic
FOTO: PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u nedjelju na svečanoj sjednici makarskoga Gradskog vijeća, građanima Makarske je čestitao Dan Grada, poručio im da su puno napravili te ih savjetovao da uzimaju novac iz EU fondova.

“Uzimajte novac iz europskih fondova i budite pohlepni u okviru pravila, uzmite sve. Hrvatska je u zadnjih osam godina uplatila 43 milijarde kuna manje nego što je dobila, svih novaca iz Bruxellesa, u svih osam godina. To je pet milijardi godišnje, a od tih 5 milijardi skoro tri je poljoprivreda, socijalna mjera, vi od toga nemate ništa.

To je ništa, malo i cijeli taj model je takav kakav je, s limitima. To nas neće korjenito promijeniti i nije promijenilo niti jednu europsku državu, odnosno nije ju pomaknulo iz statusa zaostajanja za najbogatijim državama koje su model smislile. Taj model je prije svega na korist njima, to je činjenica koju moraš prihvatiti“, rekao je Milanović.

Kaže da nema razloga da se ne živi odlično

Referirajući se na izlaganje gradonačelnika koji je govorio o urbanističkim problemima Makarske, predsjednik Milanović je rekao: “Vi možete puno i vi ste puno napravili, kao i generacije prije vas, vaše majke i vaši očevi, vaši prethodnici. Naravno da ima grešaka i naravno da nije sjajno (…) Idite korak po korak, ispravljajte ono što je pogrešno, radite ispravno i ne možete pogriješiti“, dodao je.

Milanović je poručio Makaranima i da su u tome na pravom putu, istaknuvši kako žive u maloj, ali relativno bogatoj sredini, s resursima koji nisu neograničeni, ali su izdašni i nema razloga da se ne živi odlično. „Sada se živi dobro i to nije zasluga niti jedne političke stranke nego generacije vaših predaka“, naglasio je Milanović i dodao kako nije dovoljno znati graditi svoje već je potrebno znati i sačuvati svoje.

Poručio je Makaranima da će se morati najviše osloniti na vlastite snage, ne živjeti od rente, školovati se za kompleksnije stvari, i odlučnim koracima krenuti naprijed, da ne naprave štetu, a da se opet stvari mijenjaju.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više