Politika & Kriminal

Priveden je jedan od napadača na dvojicu vukovarskih Srba. Za ostalima su raspisane tjeralice

Prema neslužbenim informacijama iza napada stoje pripadnici jedne od hrvatskih navijačkih skupina

12.08.2020,Zagreb - Nakon pucnjave u naselju Dugave ,specijalna policija pretrazuje zgradu na adresi Vajdin vijenac 18 u potrazi za pociniteljima.
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Zbog fizičkog napada na dvojicu Vukovaraca, za koje se neslužbeno doznaje da su srpske nacionalnosti, uhićen je 27-godišnjak te mu je određen jednomjesečni pritvor. Za ostalim sudionicima napada raspisane su tjeralice, izvijestila je u utorak vukovarsko-srijemska policija.

27-godišnjak je osumnjičen da je nedjelju, 20. rujna oko 0,20 sati ispred ugostiteljskog objekta u Ulici slobode, fizički napao 36-godišnjaka i 31-godišnjaka, koji su pritom lakše ozlijeđeni.

Napadači su nogometni navijači

Nakon kriminalističkog istraživanja, 27-godišnjak je u ponedjeljak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, a potom je odveden u vukovarsko Županijsko državno odvjetništvo gdje mu je rješenjem suda određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u zatvor u Osijeku.

Za drugim osobama osumnjičenim da su bili supočinitelji, a čiji identitet je policiji poznat, raspisana je tjeralica dok se kriminalističko istraživanje nastavlja, navodi policija. Prema neslužbenim informacijama iza napada stoje pripadnici jedne od hrvatskih navijačkih skupina.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu