Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice: 'Otac je pri svijesti, stabilno. Sumnjamo da je bio pod utjecajem psihofarmaka'

Vagić kaže da je otac pod konstantnim nadzorom policije

03.11.2020., Zagreb - Predstavljanje operativnog stozera Arene Zagreb za pomoc zdravstvenom sustavu RH u razdoblju COVID-19 pandemije. Doktor Davor Vagic Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić je izvijestio o zdravstvenom stanju oca za kojeg se sumnja da je sinoć ubio svoje troje djece u zagrebačkom naselju Mlinovi. Prije Vagića, danas su izjave dali iz zagrebačke policije, a potom i Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Na početku, Vagić je rekao da je pacijent obrađen na Hitnom bolničkom prijemu, te da je trenutno stabilno i nije životno ugrožen. “Čovjek je pri svijesti i sada se rade apsolutno svi mogući nalazi jer postoji sumnja da je bio pod utjecajem psihofarmaka (lijekovi koji se primjenjuju u liječenju duševnih bolesti i poremećaja, mogu mijenjati psihičko stanje bolesnika, op.a.), ali to ne možemo decidirano reći”, rekao je Vagić.

Policija je s ocem cijelo vrijeme

“Policija je s njime i on je cijelo vrijeme pod nadzorom policije”, rekao je Vagić.

Dodaje i da se prvo mora provjeriti da su mu životne funkcije u redu, te da liječnici moraju biti sigurni da je on stabilan. “Tek potom će se sukladno tome dogovoriti premještaj i njegovo eventualno zbrinjavanje”, zaključio je Vagić.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više