Politika & Kriminal

Renato Petek službeno kreće u gradonačelničku kampanju

Petek će sutra Bandiću pod prozor stići s vozilom Hitne pomoći. U kampanje su dosad krenuli Vesna Škare-Ožbolt i Otto Barić

22.09.2020., Zagreb- Renato Petek odrzao konferenciju za medije na nasipu nasuprot odlagalista otpada Jakusevec Prudinec. 
Photo: Marin Tironi/PIXSELL
FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Renato Petek, nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, sutra će se pred Gradskim poglavarstvom pojaviti s – vozilom Hitne pomoći. Dio je to performansa s kojim će Petek ukazati na to da glavnom gradu treba hitna pomoć i time krenuti u kampanju za gradonačelnika Zagreba.

O svojim gradonačelničkim ambicijama i planovima Petek je govorio i dosad, no početak kampanje je prva konkretna točka ostvarivanja tog plana. Tako Zagreb sedam mjeseci pred lokalne izbore dobiva još jedno ime na listi izazivača Milana Bandića, svoje pretkampanje su već otpočeli Vesna Škare-Ožbolt i arhitekt Otto Barić. U bitku za Zagreb će se uključiti i Tomislav Tomašević, čelnik Možemo!, dok se najjače stranke, SDP i HDZ još nisu odlučili oko svojih kandidata (ili potpore nekom drugom).

Tko će ga podržati?

Kako doznajemo, Petek je već razgovarao s dosta aktera gradske politike i nije isključeno da će njegovu kandidaturu poduprijeti neka od stranaka. No, pregovori najjačih oko Zagreba tek slijede.

Predsjednik gradskog SDP-a Gordan Maras izrazio je vlastitu ambiciju za kandidaturom za gradonačelnika, no nije nemoguće da dođe do šireg okupljanja ljevice, dok HDZ prvo mora dovršiti svoje unutarstranačke izbore ove jeseni da bi se krenula nazirati konačna odluka o njihovom kandidatu. Za to vrijeme, Petek Bandiću pod prozore već dovozi – Hitnu pomoć.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu