Sad je i službeno potvrđeno. Za trovanje zagrebačkih policajaca kriva je bila krumpir salata
Restoran je, kažu iz zagrebačke policije, prošao sanitarnu inspekciju
Zagrebačka policija obavila je nadzor i analizu restorana u kojem se otrovalo osmero njihovih policajaca, a analiza je utvrdila da sama menza udovoljava standardima. Problem je bio, napisali su u priopćenju, u krumpir salati koju su otrovani policijski službenici jeli.
Kako su svi mediji prenijeli, policajci su tegobe osjetili prije nešto više od tjedan dana, nakon što su jeli u restoranu u Petrinjskoj. Troje njih zatražilo je zbog toga i liječničku pomoć. PU zagrebačka je odmah nakon incidenta pripremila uzorke hrane koju su jeli na analizu, zatvorila restoran i pozvala sanitarnu inspekciju.
Restoran ipak neće otvoriti
Nadzor je sad završen, priopćili su danas, a utvrđeno je da je “mikrobiološka čistoća objekta”, uključujući površinu i pribor menze, zadovoljavajuća i u skladu s pravilnicima. No, analiza uzorka hrane – dakle, krumpir salate – pokazala je da ona nije bila sukladna preporučenim mikrobiološkim kriterijima prema važećem Vodiču.
S obzirom na to da je s restoranom sve u redu, napisali su dalje, dozvoljen je njegov daljnji rad. No, kako je zgrada u Petrinjskoj predviđena za konstrukcijsku obnovu te se uredi i djelatnici iz nje upravo sele, restoran neće ponovno otvoriti.
“Djelatnike će se rasporediti na rad na drugim lokacijama, a opremu uskladištiti do ponovnog otvaranja nakon obnove. Napominjemo da je i dalje u tijeku nadzor cjelokupnog poslovanja segmenta ugostiteljstva u uslužnim poslovima Policijske zagrebačke te će se nakon završenog nadzora donijeti preporuke koje će biti implementirane radi unaprijeđena poslovnih procesa i kvaliteta usluge”, javljaju iz PU zagrebačke.