Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Šef Fortenove: 'Vjerojatno ćemo ograničiti količine ulja koje ljudi mogu kupovati odjednom'

Također je dodao kako će u slučaju porasta cijena hrane, povećanje cijena pratiti i Fortenova

FOTO: Screenshot/Nova TV

Direktor Fortenove Fabris Peruško gostovao je večeras u Dnevniku Nove TV gdje je komentirao stanjena tržištu hrane. Osvrćući se na strukturu vlasništva u Fortenovi, Peruško je kazao kako je “ruski kapital planirao otići 2023., 2024., ali proces je sada ubrzan”.

“Vjerujem da ćemo u skorom vremenu imati rješenje za to”, rekao je i dodao kako se vjerojatno radi o tjednima. Sberbank ima oko 40 posto udjela, a kad budu imali informacije kako će izgledati izlazak iz vlasništva, onda će to komentirati, najavio je Peruško.

Hoće li rasti cijene?

Komentirao je i situaciju na tržištu hrane, te je kazao da je Fortenova s uljima prisutna u Srbiji i BiH te da ima dvije tvornice koje se bave proizvodnjom što pokriva 70 posto potreba cijele regije. Ističe kako se sirovina proizvodi u Slavoniji i Vojvodini.

Na pitanje hoće li rasti cijene, odgovorio je: “Mi kao Fortenova imamo dovoljno osiguranih rezervi za normalnu potrošnju. Vidimo emocionalno preveliko kupovanje ulja, ta psihologija se prenosi s nekih drugih tržišta. Imamo dovoljno rezervi za normalnu kupovinu. Vjerojatno ćemo ograničiti jednokratnu kupovinu. Moramo osigurati da nam kupci iz drugih zemalja ne dođu i potroše zalihe”. Također je dodao kako će u slučaju porasta cijena hrane, te cijene pratiti i Fortenova.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više