Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Šef HTZ-a dobio novi mandat. Pohvalio se kako nas je pozicionirao na '16. mjesto najsnažnijih turističkih brendova'

Kristjan Staničić imenovan je za direktora Hrvatske turističke zajednice

09.07.2019., Zagreb - Ministar turizma, Gari Cappelli i direktor Hrvatske turisticke zajednice, Kristjan Stanicic, predstavili su dosadasnje rezultate turisticke sezone.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Kristjan Staničić imenovan je za direktora Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i u idućem četverogodišnjem mandatu, odlučilo je danas Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice, pod predsjedanjem ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, priopćili su iz HTZ-a.

Staničić je na toj dužnosti od srpnja 2017. godine, kao jedan od svojih uspjeha istaknuo je pozicioniranje Hrvatske na 16. mjesto najsnažnijih turističkih brendova na svijetu te 9. mjesto u Europi.

Najavio je nastavak izrade Strateškog i marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje do 2026. godine, koji će, po njegovim riječima, “biti prekretnica u provedbi budućih promotivnih aktivnosti hrvatskog turizma”.

U prvih šest mjeseci ostvareno 93 posto prometa iz 2019.

Ministrica Brnjac rekla je da je u prvoj polovici ove godine ostvareno 93 posto turističkog prometa iz istog razdoblja 2019. godine što je dobar pokazatelj da se može i mora razvijati cjelogodišnju turističku ponudu. “Potražnja za Hrvatskom je unatoč svim izazovima iznimno visoka, a to potvrđuje i najnovije istraživanje Europske putničke komisije prema kojoj je Hrvatska ušla među top 5 tržišta za Europljane”, rekla je između ostalog Brnjac.

Članovi Turističkog vijeća usvojili su i odluku o odabiru projekata udruženih turističkih zajednica u 2022. godini, donesenu na temelju javnog natječaja za dodjelu sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice u 2022., na koji je pristiglo ukupno 145 prijava projekata udruženih turističkih zajednica.

Dodijeljeno je 6,64 milijuna kuna za 88 projekata u kategoriji lokalnih i regionalnih turističkih zajednica, koje su osnovane kao organizacije lokalnog destinacijskog menadžmenta za područje više jedinica lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave i koje su upisane u Upisnik turističkih zajednica.

CA će na letovima promovirati gastronomiju Slavonije

Za 31 projekt u kategoriji lokalnih i regionalnih turističkih zajednica dodijeljeno je gotovo 2,97 milijuna kuna. Radi se turističkim zajednicama, koje su osnovane kao organizacije lokalnog ili regionalnog destinacijskog menadžmenta i koje su sporazumom udružene međusobno ili s jedinicama lokalne samouprave za područja u kojima nije osnovana turistička zajednica.

Na sjednici je usvojena i odluka o imenovanju Miodraga Mlačića novim direktorom Predstavništva HTZ-a u Češkoj. Usvojena je i odluka o raspodjeli sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2022. godini. Na poziv je od 15 regionalnih turističkih zajednica pristiglo ukupno 57 prijava projekata, a potporu je dobilo 56 projekta u ukupnom iznosu od 14,7 milijuna kuna.

HTZ je prihvatio i prijedlog suradnje s Croatia Airlinesom i Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije za udruženi promocijski projekt kojim će se “bogata gastronomska ponuda Hrvatske, odnosno Slavonije dodatno prezentirati i promovirati putnicima Croatia Airlinesa”, izvijestili su iz HTZ-a.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više