Politika & Kriminal

Šef Oktal Pharme, jedne od veledrogerija: 'Imamo ogroman pritisak iz bolnica, zovu i traže lijekove'

Tvrdi kako su iz veledrogerija jasno poručili da isporuke nema dok se dug ne riješi

FOTO: N1

Ivan Klobučar, predsjednik Uprave Oktalpharme, izjavio je danas za N1 da tvrtku koju vodi zovu vodeći ljudi iz brojnih bolnica diljem Hrvatske u potrazi za lijekovima.

“Imamo ogroman pritisak iz bolnica, jer nas zovu zamjenici ravnatelja, pomoćnici ili šefovi odjela i traže da im dostavimo određene lijekove. Mi smo jasno i glasno rekli da to više nismo u stanju radi ogromnog duga koji postoji”, rekao je Klobučar.

Deset do 14 dana bez lijekova

Također je naglasio kako nije problem samo u onkološkim bolesnicima o kojima se govori već da svoju terapiju trebaju dobiti i drugi pacijenti. “Nemamo mi samo onkološke bolesnike, imamo i bubrežne bolesnike, imamo 100 drugih vrsta bolesti i sad je samo pitanje kad će to negdje eksplodirati jer ljudi, naravno, ako ste bolesni – to vam je najveći problem u životu, sve drugo vam nije bitno jer vi trebate svoju terapiju”, rekao je Klobučar.

Istaknuo je također kako iz veledrogerija nisu plašili javnost već da su upozoravali na problem koji treba riješiti. “Nama je rečeno da će sljedeći sastanak biti za 10-ak do 14 dana i da bi se do tada pokušalo naći neko rješenje i da bi se radio reprogram ili tako nešto i sve je to okej ali 10-14 dana nema lijekova. To netko treba odgovoriti, što u tih 10-14 dana”, zaključio je.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu