Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Show ide dalje. Službena stranica Domovinskog pokreta: ‘Miroslave, jesi li ti uopće normalan?’

Zamjenik šefa stranke objavio je pismo naslovljeno 'Dragi Miro, odgovori na ova pitanja i ne glumi više!'

15.05.2020., Zagreb - Domovinski pokret obiljezio Dan sjecanja na zrtve Bleiburga kod spomenika hrvatskim zrtvama na Bleiburgu i Kriznim putevima na zagrebackom Mirogoju. Miroslav Skoro, Zlatko Hasanbegovic Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Show u Domovinskom pokretu ne prestaje. Miroslav Škoro jučer je sa svoje Facebook stranice obrisao objavu kojom je dao ostavku na mjesto šefa stranke, a danas je dramatično obznanio kako “Utakmica tek počinje” te najavio svoje gostovanje u Dnevniku Nove TV gdje će, piše, otvoreno progovoriti o razlozima svoje ostavke.

Uskoro se javio zamjenik predsjednika stranke, Mario Radić, a službena stranica Domovinskog pokreta prenijela je njegovu objavu naslovljenu “Dragi Miro, odgovori na ova pitanja i ne glumi više!”. Kako ne biste propustili neki zgodni detalj, prenosimo je u cijelosti.

“Dragi Miro,
povodom pompozno najavljenog intervjua i nastavka samoubilačke kampanje, odgovori na ova pitanja i ne glumi više! Budući da vidim kako najavljuješ intervju, odgovori, molim te, i na ovih pet pitanja pa da završimo priču jer si već svima dosadan.

1. Koliko točno puta moraš dati neopozivu ostavku da bi ona i u tvome svijetu bila konačna?

2. Smatraš li da je itko osim tebe u Domovinskom pokretu dao imalo doprinosa postignutim izbornim rezultatima ili je isključivo i samo tvoja malenkost za sve zaslužna, dok smo svi mi drugi tek “veš mašine”, kako si nam i sam više puta govorio?

3. Misliš li zaista da jedino netko iz dinastije Škoro, poput vama sličnih iz Sjeverne Koreje, može biti predsjednik DP-a, a iz tvojih je nastupa razvidno da si već odredio kako bi “najbolji izbor” trebala biti tvoja seka, Vesna Vučemilović?

4. Je li istina da si već drugi dan nakon neopozive ostavke krenuo s manipulacijama i davao konkretne upute članovima Predsjedništva DP-a da sve medijske istupe koordiniraju s Vesnom Vučemilović, iako smo svi svjedočili podcjenjivačkom i rušilačkom karakteru njezinih javnih vratolomija?

Hoćeš li možda svjedocima ove moje tvrdnje reći da lažu?!

5. Koliko puta i tko ti sve mora reći da je dosta i da smo siti tvog suludog ponašanja? Ili je možda svatko tko ti to kaže ”izdajnik i intereždžija” – da se poslužim tvojim rječnikom.

Čisto sumnjam da ćeš odgovoriti na ovih pet pitanja, jer stanje tvoga uma, kao i sumanut pohod u koji si krenuo, to ne dopuštaju, a najbolju poruku upravo na tvojim stranicama ostavlja ti brojno članstvo na koje se tijekom nerazumnih istupa tako rado pozivaš.

Citat komentara na Facebook stranici Miroslava Škore:

“Iznenadnom i neobičnom ostavkom najavio si potrese u stranci i mogući raspad… Onda je na scenu stupila tvoja voljena sestra, svakog se dana pojavljivala u drugom mediju, pljuvala i kritizirala sve iz vrha stranke, pa i tebe samoga, odajući dojam da je jedino ona kompetentna nastaviti voditi stranku… Stranka se ipak sačuvala, sazvano je Predsjedništvo, donesene su smjernice kako dalje do unutarstranačkih izbora u rujnu, i onda opet ti stupaš na scenu, glumiš ponovno predsjednika u stilu ‘malo sam se šalio’. Sada ja tebe kao član stranke pitam; Jesi li ti uopće normalan, Miroslave?! Potraži pomoć, ako ti treba – jer ovo nema smisla.”

Domovinski pokret je poput broda koji nastavlja svoju plovidbu, a ti si poput kapetana koji ga je iz čistog mira napustio i sada se utapaš… Umjesto da si se ukrcao na čamac za spašavanje koji smo ti ljudski dobacili, ti bi najradije potopio i sebe i sve nas – tisuće članova i cijeli Pokret. Ipak, taj film nećeš gledati. Baš kao ni politički strvinari čijem likovanju svjesno ili ne – pridonosiš”, stoji na kraju posta objavljenog na službenoj stranici.