Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Škorinu sestru optužili da širi lažne vijesti, ona im uzvratila: 'Spletkaroši, Domovinski pokret nije ničija prćija'

Najnoviji javni sukob u DP-u vodi se na relaciji Vesna Vučemilović - Daniel Spajić

04.03.2021., Zagreb - Zastupnica Vesna Vucemilovic komentirala je u Saboru mogucu kandidaturu Miroslava Skore za gradonacelnika Zagreba.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Javne prepirke u Domovinskom pokretu nastavljaju se i danas. U priopćenju koje je poslao medijima, v.d. glavnog tajnika Domovinskog pokreta Daniel Spajić oštro je odgovorio na prozivke Škorine sestre Vesne Vučemilović. Spajić, naime, tvrdi kako su mediji objavili lažnu vijest, odnosno priopćenje Vučemilović u kojemu ona navodi da su „pojedini članovi predsjedništva Domovinskog pokreta od zamjenika predsjednika Marija Radića zatražili sazivanje izvanredne sjednice Predsjedništva stranke, kako bi im se dodatno pojasnile okolnosti iznenadne ostavke Miroslava Škore”.

Spajić navodi da se kao potpisnici tog priopćenja Vučemilović navode članovi predsjedništva DP-a; Ante Prkačin, Vesna Vučemilović, Stipo Mlinarić, Ružica Vukovac, Davor Dretar, Slaven Dobrović, Damir Markuš, Barbara Knežević, Zorica Gregurić, Nikola Grabovac i Igor Peternel. No, kako kaže u priopćenju medijima koje prenosi N1, u pojedinačnom kontaktu s članovima predsjedništva stranke „utvrđeno je da osobe navedene u ‘priopćenju’ Vesni Vučemilović nisu dale vlastoručni potpis te stoga to navodno priopćenje predstavlja lažnu vijest”.

Spajić: Vučemilović poslala lažno priopćenje

Spajić dalje piše kako je istina da „Vučemilović širi lažne vijesti i da je zloupotrijebila imena članova Predsjedništva DP-a, iako nema njihove potpise”. Ističe i kako su zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić i on kao v.d. glavnog tajnika najavili sazivanje sjednice Predsjedništva DP-a prije objave navodnog priopćenja Vesne Vučemilović.

V.d. glavnog tajnika DP-a dalje tvrdi da je Vučemilović medijima poslala lažno priopćenje kako bi se stvorio dojam da je sjednica rezultat njezinog osobnog pritiska i želje pobrojanih, „ali ne i potpisanih članova Predsjedništva DP-a”.

Spajić piše i kako neki od njih tvrde kako ih je Vučemilović grubo vrijeđala kada ih je molila za potpis i dobila odbijenicu, „što je nije spriječilo da javno ipak barata njihovim imenima”. U vezi svega ovoga, Spajić najavljuje kako će DP poduzeti pravne korake, kao i da će se sjednica Predsjedništva DP-a održati sljedeći tjedan.

Vučemilović: Prestanite obmanjivati javnost

Na Facebooku se ubrzo oglasila i prozvana Vesna Vučemilović. Kaže kako ne želi dalje polemizirati sa „samoproglašenim vedeima koji su nakon ostavke trebali prvo sazvati Predsjedništvo, pa tek onda ići u javnost”. Zatim poziva sve da se javno očituju jesu li ili nisu za tu žurnu sjednicu, i da svoj stav objasne.

„Ovo je XXI. stoljeće i sve se može online”, kaže Vučemilović na Facebooku, ističući kako se sjednica može sazvati u rok od sat vremena. „Nitko od nas ne smije imati važniji posao od Domovinskog pokreta”, piše dalje Škorina sestra i poziva svoje stranačke kolege da prestanu „obmanjivati javnosti i lagati sve najavom sjednice”.

Poziva ih da sjednicu sazovu odmah, jer da u suprotnom ostavljaju dojam „spletkaroša koji sve žele pripremiti da bude po vašem, a taj scenario nećete gledati”, kaže Vučemilović i dodaje da DP „nije ničija prćija, ponajmanje vaša”.

Poziva ljude da kažu imaju li važnijeg posla od DP-a

Tvrdi da je sve navedene osobe iz Predsjedništva DP-a kontaktirala i poziva ih da slobodno javno kažu ako su protiv sazivanja Predsjedništva „i da imaju važnijeg posla ili su na ljetovanju”. Osvrnula se i na najave da će tijela stranke poduzeti nešto u vezi njenih istupa pa javno pita što je krivo napravila; koji je dio Statuta povrijedila; kada je stranka usvojila bilo koji podakt u smislu pravilnika.

Poručuje i kako je odmah nakon Škorine ostavke trebalo biti sazvano Predsjedništvo, a Škorinu ostavku pokazati Predsjedništvu, „a ne je objaviti na njegovom FB profilu (jer ga on nije kontrolirao) prije nego je uspio izaći autom s parkinga”, zaključuje Vučemilović.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više