Škoro je na skupu u Lisinskom uglavnom udarao po premijeru i predsjednici: ‘Bit ću predsjednik HDZ-ovcima’

Pjevač je najavio da će 'deestradizirati političku scenu'

ZADNJA IZMJENA: pro 8, 2019
Foto: PIXSELL

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu danas oko 10:30 počeo je veliki predizborni skup predsjedničkog kandidata Miroslava Škore. Dvorana je bila puna, a Index.hr javlja da se pojavilo toliko Škorinih fanova da su mnogi ostali u predvorju Lisinskog, gdje su skup pratili na video zidu. Među onima koji su uspjeli ući u dvoranu bili su desno orijentirani političari poput Zlatka Hasanbegovića, Ruže Tomašić i Željka Glasnovića. Na skupu su bili i Miro Bulj te Nikola Grmoja iz Mosta. Viđen je i kontroverzni glumac Božidar Alić.

Škoro se je na skup ušao praćen vlastitom pjesmom. Nakon himne koju je izveo Jacques Houdek, i odavanja počasti Franji Tuđmanu, predsjednički kandidat je održao govor u kojem je napao premijera Andreja Plenkovića i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. “Današnji HDZ nema veze s onim u vrijeme prvog hrvatskog predsjednika”, kazao je Škoro.

Sanjin Strukic/PIXSELL /Sanjin Strukic/PIXSELL

Žestoko po premijeru i predsjednici

“Andrej Plenković je izdao HDZ i Franju Tuđmana. Kolinda Grabar Kitarović je kandidatkinja Plenkovića. Obraćam se HDZ-ovim biračima, ja ću biti vaš predsjednik, baštinit ću Franju Tuđmana. Neću iznevjeriti ne samo HDZ-ovce nego i druge stranke koje su me podržale. Maknimo ove jer oni ne razumiju ništa. Želim biti predsjednik ujedinitelj našeg napaćenog naroda”, rekao je.

“Jadna je država u kojoj se predsjednica države bavi srpskim čokoladama, hrvatskim čokolinima, zatvorskim kolačima i pokušajima da meni preotme karijeru. Zamislite da Franjo Tuđman pjeva na rođendanskim proslavama ili da se slika pred ogradom Bijele kuće”, kazao je Škoro, dodavši da će deestradizirati funkciju predsjednika.

Sanjin Strukic/PIXSELL PIXSELL

Najavio obračun s dvostranačjem

Dotaknuo se i Zorana Milanovića, rekavši da je Hrvatska normalna, ali “da nekima treba dulje da to shvate”. Mlade je pozvao da ne prespavaju izbore, pozvavši ih da Plenkoviću i Grabar-Kitarović omoguće međunarodne karijere koje njih dvoje žele. „Oni neka lijepo odu, a mi ćemo si urediti državu”, kazao je. Škoro je potom prognozirao kako će izgledati izbori.

„Pomest ćemo ih 22.12. jer su izdali narod, jer su bahati i neodgovorni”, dodao je. “Politika je preozbiljan posao da bi se njome bavili ovi hrvatski političari. Dosta! 22. prosinca ćemo se obračunati dvostranačjem”, rekao je. “Pobijedit ćemo ih jer imamo narod uza sebe. Istim onim velikim srcem kojim smo stvorili državu”, zaključio je Škoro svoj govor. Okupljeni su se počeli razilaziti oko podneva, praćeni Škorinom pjesmom „Svetinja.“

Sanjin Strukic/PIXSELL PIXSELL

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program