Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Šprajc baš poentirao: ‘Golema većina protivi se zabrani pobačaja. A da malo hodamo i za prava većine?’

Dakle zastupnici vjerske doktrine koji zauzimaju većinu ključnih pozicija u hrvatskom zdravstvu, zapravo su zastupnici manjine

U jučerašnjem Stanju nacije na RTL-u, Zoran Šprajc imao je zanimljiv komentar o Hodu za život, manifestaciji koja se posljednjih tjedana opet održava u brojnim hrvatskim gradovima.

“Inače, što se tiče Hoda za život, evo i rezultata tog hodanja. Državna televizija provela je veliko istraživanje o tome jesu li građani za ili protiv zakonske zabrane pobačaja”, kazao je Šprajc. Zatim je puštena sekvenca nedavno emitiranog priloga HRT-a s rezultatima: samo 15 posto ljudi u Hrvatskoj misli da pobačaj treba biti potpuno zabranjen, a za 73 posto građana zabrana je apsolutno neprihvatljiva.

Raspištoljeni Ante Ćorušić

“Ali nije to sve. Osim što se golema većina građana protivi zabrani pobačaja, među njima su i birači stranaka čiji se šefovi iz petnih žila upinju zabraniti pobačaj”, kazao je Šprajc, referirajući se na rezultate istraživanja koji pokazuju da se natpolovična većina birača i Mosta i Domovinskog pokreta i Suverenista protivi zabrani.

Naravno, i birači HDZ-a razmišljaju slično. “Dakle zastupnici vjerske doktrine koji danas zauzimaju većinu ključnih pozicija u hrvatskom zdravstvu, poput raspištoljenog Ante Ćorušića, koji s tih svojih isključivo vjerskih pozicija Mireli Čavajdi nisu dozvolili prekid trudnoće, zapravo su zastupnici manjine. Pa možda je onda vrijeme da hodamo malo i za prava većine”, poentirao je Šprajc.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više