Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Sudac iz slučaja Fimi media odgovorio na Plenkovićeve prozivke: 'Sve je rečeno u presudi. Sviđalo se to nekome ili ne'

Plenković je također optužio medije i oporbu što 'svako malo mora govoriti o nekome iz HDZ-a'

Premijer Andrej Plenković danas je u Saboru, gdje je predstavljao proračun za 2022. godinu, imao više okršaja s oporbenim zastupnicima. Na kritiku Karoline Vidović Krišto da utječe na pravosuđe, Plenković je sarkastično uzvratio:

“Moram priznati da ja ovako učinkovitog blokatora pravosuđa kao što sam ja nisam sreo, pa ni u Njemačkoj. Tako puno blokiram pravosuđe da nam je predsjednik Vijeća u predmetu Fimi media SDP-ov zamjenik ministra pravosuđa u Račanovoj vladi, Ranko Marijan – i puf, toliko dobro sam blokirao da je potvrdio presudu. Nije čak uz sav moj utjecaj ni vratio slučaj na ponovljeno suđenje na županijski sud”, rekao je Plenković.

Prozvani sudac Vrhovnog suda Marijan, koji je bio predsjednik Vijeća u slučaju Fimi media, za N1 je kratko odgovorio Plenkoviću. “Sve je rečeno u presudi. Sviđalo se to nekome ili ne”, rekao je Marijan naglasivši da nije bio SDP-ov zamjenik ministra pravosuđa. “Bio sam, što sam i danas, nestranački”, poručio je.

Mediji i oporba su krivi za HDZ-ove afere

Inače Plenković u svojem odgovoru Vidović Krišto nije stao s Marijanom. Također u sarkastičnom tonu, nastavio je govoriti o “HDZ-ovoj šapi na pravosuđu” pritom optuživši medije i oporbene političare da su krivi što često mora braniti nekog od svojih stranačkih kolega.

“Toliko dobro blokiram pravosuđe i DORH da, hops, pet tjedana prije parlamentarnih izbora izleti slučaj Rimac. Toliko dobro blokiramo pravosuđe da je praktički kroz medijsko-politički pritisak, prije svega lijevog spektra, vi ste navodno s krajnje desnog, takav da svako malo moramo govoriti o nekom iz HDZ-a. To je ta šapa na pravosuđu. Pa kolike su te šape, gdje su? Ta vrsta demagogije i neistine može proći samo kod nekoga tko vas sluša i misli da govorite istinu, a takvih je jako malo”, nastavio je Plenković.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više