Politika & Kriminal

Tony Cetinski oslobođen je krivnje za nesreću u kojoj je pregazio pješaka

Cetinski je u studenom 2017. pregazio Ibrahima Kevljanina

10.09.2019., Pazin - Na danasnjem citanju presude na Opcinskom sudu u Pazinu pjevac Tony Cetinski oslobodjen je optuzbi za smrt pjesaka u Rovinju. 
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL

Pjevač Tony Cetinski oslobođen je krivnje za izazivanje prometne nesreće koja se oko 3. studenoga 2017. 14 sati dogodila u Pustoj ulici u Rovinju. Tamo je Cetinski pregazio i usmrtio Ibrahima Kevljanina zvanog Braco (62) koji je zbog narušenog zdravlja, ali i alkoholiziranosti, ležao na kolniku. Na tom dijelu Puste ulice nalazi se oštar i nepregledan zavoj, a i kolnik je iznimno sužen.

Vozač, kako su potvrdili vještaci, u tom trenutku nije bio pod utjecajem alkohola, a vozio je brzinom od oko 33 kilometra na sat. Točna brzina, međutim, nije utvrđena, jer nije bilo tragova kočenja. Vještak je ocijenio kako je nesreća mogla biti izbjegnuta da je Cetinski vozio brzinom manjom od 18,4 kilometra na sat te da je na vrijeme uočio Kevljanina i počeo kočiti.

Što je pokazala rekonstrukcija nesreće?

Tijekom rekonstrukcije što je provedena na mjestu nesreće, utvrđeno je da je pjevač bio zavaljen u sjedalu svog mercedesa. Zbog tog položaja nije na vrijeme uočio pješaka koji je ležao na kolniku. Vještak je u svom iskazu naglasio kako se u takvom položaju može voziti po, primjerice, autocesti, no ne i u gradskom prometu.

Vidno polje Tonyju Cetinskom remetilo je vanjsko lijevo ogledao automobila te nesretnog Kevljanina nikako nije mogao vidjeti. Pjevačev odvjetnik Goran Marjanović prigovorio je tom nalazu vještaka rekavši kako zakon nigdje ne propisuje na koji način vozač mora sjediti.

Cetinski je od početka negirao krivnju

Tužiteljstvo mu je optužnicom na teret stavilo izazivanje prometne nesreće, ali iz nehaja. Za to kazneno djelo zakon predviđa od jedne do osam godina zatvora.

Cetinski je od početka procesa negirao krivnju. Izrazio je žaljenje, pogotovo zbog činjenice da nije mogao pomoći pješaku na kojeg je naletio.

Nastavite čitati