Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Trik s godišnjim nije uspio, sutra odluka o smjeni Kazimira Bačića

Uz to, Programsko vijeće HRT-a danas nije usvojilo Izvješće glavnog ravnatelja o radu HRT-a za 2020.

06.11.2017., Zagreb, Prisavlje - Potpisivanje deklaracije o koregulciji izmedju HRT-a i Hrvatskog drustva nezavisnih producenata. Daklaraciju su potpisali ravnatelj HRT-a  Kazimir Bacic i predsjednik HDNP-a Dario Vince.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Predsjednik HDZ-ovog kluba u Saboru, Branko Bačić, izjavio je kako će se prije ljetne stanke na dnevnom redu naći razrješenje aktualnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije. “Već je o toj temi raspravljao i Nadzorni odbor HRT-a, a sutra je predviđena sjednica saborskog Odbora za medije gdje će biti donesena odluka o razrješenju aktualnog ravnatelja Kazimira Bačića i imenovanje vršitelja dužnosti”, kazao je Bačić.

Dodao je i kako je predloženo, te od njihovih partnera odobreno, imenovanje dosadašnjeg ravnatelja programa, Renata Kunića, za vršitelja dužnosti. “Kunić se neće javiti na javni natječaj za novog ravnatelja HRT-a, koji će biti paralelno raspisan”, naglasio je predsjednik HDZ-ovog kluba u Saboru.

Bačiću nisu usvojili ni Izvješće o radu

U međuvremenu održana je sjednica Programskog vijeća HRT-a. Kako je na Twitteru objavio jedan od članova, Vlaho Bogišić, Vijeće nije usvojilo Izvješće glavnog ravnatelja o radu HRT-a za prethodnu godinu.

Kako je naveo u objavi Izvješće nije dobilo potrebnu većinu, a glavni ravnatelj nije prisustvovao sjednici niti se prije nje javio predsjedniku Vijeća. Bogišić je sjednicu nazvao “nadrealnom”. Jučer je pak objavljeno kako je Bačić preko svog odvjetnika obavijestio Nadzorni odbor i Ravnateljstvo državne televizije da je otvorio godišnji

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više