Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Vijeće Filozofskog srušilo je dekana kojeg im je nametnuo Boras. Nisu mu prihvatili financijsko izvješće

Prema članku 26. Statuta FFZG dekanu prestaje mandat ako mu nije prihvaćen godišnji izvještaj o radu i poslovanju

23.02.2018., Zagreb - Izborna sjednica Senata, na kojoj ce biti izabran rektor Sveucilista u Zagrebu. Miljenko Simpraga, Damir Boras
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Vijeće Filozofskoga fakulteta (FFZG) u Zagrebu na današnjoj izvanrednoj sjednici nije prihvatilo financijsko izvješće obnašatelja dužnosti dekana prorektora Miljenka Šimprage što pak znači da u skladu sa Statutom, FFZG više nema dekana. Od 84 prisutna člana Fakultetskoga vijeća, za izvješće su glasala 32 člana, protiv ih je bilo 35, a suzdržanih 17, priopćio je profesor Neven Jovanović.

Kako je izvješće o prijedlogu proračuna Fakulteta i njegovu izvršenju dio godišnjeg izvješća o radu i poslovanju Fakulteta, prema članku 26. Statuta FFZG, ako dekanu nije prihvaćen godišnji izvještaj o radu i poslovanju Fakulteta, mandat mu prestaje.

“Od danas tako Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nema dekana”, priopćio je u ime zabrinutih članovi Fakultetskoga vijeća, nastavnika i studenata profesor Jovanović koji je s profesoricom Renatom Geld ispred zgrade fakulteta održao konferenciju za novinare.

‘Rješenje je u rukama rektora’

Na njoj su upozorili i na teško stanje na tom fakultetu i krizu upravljanja. Naime, dekanskim programima Geld i Jovanovića, koje je poduprlo Fakultetsko vijeće FFZG-velikim brojem glasova, Senat zagrebačkoga Sveučilišta u srijedu, 27. siječnja, nije dao suglasnost i time se složio s prethodnom odlukom i prijedlogom rektora Damira Borasa.

U telefonskoj izjavi Hini Jovanović je istaknuo kako je, zbog činjenice da je Fakultetsko vijeće FFZG-a odbilo financijsko izvješće o.d. dekana Miljenka Šimprage, sada nastala pravno upitna situacija. Kako je istaknuo, rješenje te pravno upitne situacije je u rukama rektora Damira Borasa.

Hina je za komentar zamolila i o.d. dekana Miljenka Šimpragu, ali se do sada nije očitovao.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više