Politika & Kriminal

Vučemilović na pitanje zašto je Škoro dao ostavku: 'Istina je voda duboka. Sve će se doznati'

Dobila je potvrdu da više nije članica Domovinskog pokreta

FOTO: N1

Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore koja je nakon njegove ostavke i kaosa koji je uslijedio izašla iz Domovinskog pokreta, danas je gostovala u Dnevniku N1 televizije.

Vučemilović je, kaže, sada nezavisna saborska zastupnica. “Dobila sam potvrdu da više nisam članica Domovinskog pokreta”, rekla je za N1. I dalje je prilično ogorčena svime što je uslijedilo nakon Škorine ostavke na mjesto šefa stranke.

“Pitaš se je li trebalo sve to tako biti. S druge strane zašto je sadašnjem vodstvu stranke problem inzistiranje na poštivanju pravne procedure”,kaže pa dodaje kako proces nije ni blizu završen: “Ako odete na službene stranice Ministarstva uprave još uvijek stoji da je Miroslav Škoro predsjednik Domovinskog pokreta i odgovorna osoba”. Kaže, ona je “osoba koja reagira odmah kada vidi da nešto ne valja”.

‘Istina je voda duboka’

Vučemilović je nakon Škorine ostavke izlazila u javnost s vrlo zbunjujućim izjavama o svome bratu. Inzistirala je da Predsjedništvo stranke ne prihvati ostavku za koju je sam Škoro rekao da je neopoziva. Poručila je, između ostalog, i da “ako je i bio umoran, mogao je sve napraviti ljudski…’.

Sada, na pitanje je li danas bliže nekim odgovorima – zašto je Škoro otišao, njegova sestra odgovara: “Vjerujem da će se u konačnici sve doznati. Kao što kaže moj brat u jednoj pjesmi – istina je voda duboka, ali dođe na površinu prije ili kasnije. Čitam po medijima razne špekulacije, ima ih i bit će ih, ali vjerujem da ćemo pravu istinu doznati u vremenu koje je pred nama. Više nisam član DP-a i nemam se namjeru u izjavama više osvrtati. Ako nisam član, nije u skladu s pravilima političke korektnosti.”

Za kraj je dodala: “Činjenica je da je Škorina ostavka pokrenula određene događaje koji su doveli i do toga da ja izađem iz stranke. Što će on učiniti, ovisi samo o njemu. Vjerujem da je njemu trenutno najteže jer sve što se događa u Domovinskom pokretu nije ono što je on želio, mislio i planirao kada je stranku osnivao DP kao stranku”, piše N1.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu