Politika & Kriminal

ZET javlja da sustav nije pao zbog neplaćenih računa: 'Nesporazum je otklonjen i usluga žurno uspostavljena'

Ističu da redovno podmiruju svoje obveze

FOTO: Borko Vukosav
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Ranije danas medijskim prostorom proširila se vijest da je zbog neplaćenih računa pao sustav koji koriste kontrolori karata Zagrebačkog električnog tramvaja. Informaciju je u javnost pustio Renato Petek, kandidat za dogradonačelnika Zagreba na listi SDP-ovog kandidata Joška Klisovića.

Petek je na svojem Facebook profilu priložio i fotografiju prema kojoj je ZET ostao dužan 24.236,96 kuna svojem teleoperateru. Za medije je Petek dodao kako kao je zastoj uzrokovan dugovima prema tvrtki A1, i kako trajao nekoliko sati.

Sustav je pao zbog pogreške

Informacija o padu sustava zbog neplaćenog računa naknadno je demantirana u priopćenju koje je Telegramu poslao glasnogovornik ZET-a, Domagoj Zeba. “Zagrebački električni tramvaj i A1 njeguju korektnu poslovnu suradnju, a ZET redovno podmiruje svoje obveze”, javlja Zeba. “U konkretnom slučaju u našoj poslovnoj evidenciji nije zabilježen nepodmireni iznos niti je temeljem navedenog zaprimljena opomena”, dodaje.

No, do problema sa sustavom koji koriste kontrolori ZET-a ipak je došlo. Uzrok je bila pogreška koja je ubrzo uklonjena, javlja glasnogovornik. “Nakon reakcije pružatelja usluge, u izrazito kratkom vremenskom roku nesporazum je na obostrano zadovoljstvo otklonjen i usluga je žurno uspostavljena”, piše Zeba.

 

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu