Real želi Pjanića i već je kontaktirao njegovog agenta. No, želi ga i Barcelona

Pjanić je u 15 ovosezonskih utakmica zabio osam a namjestio šest golova

Roma's midfielder from Bosnia-Herzegovina Miralem Pjanic celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Roma vs Carpi on September 26, 2015 at Rome's Olympic stadium. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
FOTO: AFP

Osam golova i šest asistencija iz petnaest ovosezonskih utakmica učinak je zbog kojega su ime Miralema Pjanića u bilježnicu s mogućim pojačanjima upisali mnogi europski klubovi. Španjolska Marca piše da je sada, uz već poznat interes Barcelone, bosansko-hercegovački nogometni reprezentativac želja i čelnih ljudi madridskog Reala.

Vijest o Pjaniću Marca je objavila u današnjem izdanju kao glavnu na naslovnici i pritom se govori da su iz Reala već kontaktirala Pjanićevog agenta i predočili mu planove. Želja im je dovesti ga, odnosno klubu omogućiti da barem izjednači ponudu ostalih zainteresiranih za njegovo dovođenje.

Pjanić je u Romu stigao 2011. godine iz Lyona u trenucima kada je klupu rimskoga kluba preuzimao Luis Enrique, danas prvi čovjek struke u Barceloni koji i dalje cijeni nogometne karakteristike reprezentativca Bosne i Hercegovine. Cijena transfera iznosila je tada 11 milijuna eura, a vjeruje se da bi za sjajnog izvođača slobodnih udaraca zainteresirani klub danas mogao platiti i tri puta toliko. Ugovorno je Pjanić za Romu vezan do kraja lipnja 2018. godine.