Neymarova četiri gola i ovih 9 stvari obilježili su (nogometnu) subotu

Zanimljivo je i da je De Rossi upisao 500. nastup za Romu

Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior celebrates his goal during the Spanish league football match FC Barcelona vs Rayo Vallecano de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 17, 2015.   AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Subota je donijela niz zanimljivosti i rekorda u najboljim nogometnim ligama svijeta. U Engleskoj se s nestrpljenjem čekao debi Jürgena Kloppa na klupi Liverpoola, u Španjolskoj je Ronaldo postao najbolji strijelac Reala u povijesti, dok je Neymar zabio četiri gola. Međutim, nisu to jedine stvari koje su obilježile jučerašnji dan.

1. Čarobni Neymar

Neymar je sinoć postao prvi Brazilac koji je zabio četiri gola u La ligi u zadnjih 11 godina. Upravo je 2004. godine isto toliko golova zabio Julio Baptista. Također, Neymar je četvrti nogometaš Barcelone koij je zabio četir ili više golova u ovom stoljeću. Taj su uspjeh postigli još Messi, Kluivert i Eto’o.

2. Ronaldov rekord

Cristinano Ronaldo zabio je 324 gola otkako je prije šest godina stigao iz Manchester Uniteda. U tjednu kada je Raul objavio da će krajem godine okončati karijeru, Portugalac ga je prestigao na listi najboljih klupskih strijelaca. Raul je sada drugi s 323 gola.

https://instagram.com/p/88hXD0meBI/

3. Kloppov debi

Otkako je preuzeo klubu Liverpoola svi su s nestrpljenjem su čekali nejgov debi. Protiv Tottenhama Klopp nije uspio upisati prvu pobjedu, ali se moglo naslutiti kako će u budućnosti izgledati igra Liverpoola. Slično kao i u Dortmundu Klopp će od svojih igrača zahtijevati pritisak po cijelom terenu, o čemu svjedoči i mapa ispod.

4. Hat-trick Sterlinga i fantastični De Bruyne

Najskuplji britanski nomogetaš Raheem Sterling zabio je hat-trick te je postao 11. nogometaš ispod 21 godine kojem je to uspjelo od osnutka Premier lige. Još jedan nogometaš koij je stigao u velikom transferu iz utakmice u utakmicu dokazuje zašto je Manuel Pellegrini inzistirao na njegovom dolasku. Kevin de Bruyne je u zadnjih šest utakmica u svim natjecanjima zabio četiri gola uz isto toliko asistencija.

5. Bilić i West Ham

West Ham je upisao još jednu pobjedu u gostima. Nakon uspjeha protiv Liverpoola, Arsenala i Manchester Cityja Bilićeva momčad slavila je protiv Crystal Palacea. Tom pobjedom drže četvrto mjesto. U sljedećem kolu slijedi gradski derbi s Chelsejem.

6. Zlatanova dva gola

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović zabio je oba pogotka u pobjedi PSG-a protiv Bastije u desetom kolu francuskog prvenstva te se izjednačio sa suigračem Edisonom Cavanijem na vrhu liste klupskih strijelaca. Obojica su sada na šest golova. Ibrahimović je sada ukupno u Ligue 1 zabio 80 golova, a 14 ih je postigao u zadnjih 12 utakmica.

7. Pjanićev gol

Miralem Pjanić još je jendom dokazao da je najbolji izvođač slobodnih udarac u Italiji, a vjerojatno i u Europi. Pjanić je snažnim udarcem s 25 metara preko živog zida zabio za vodstvo Rome protiv Empolija. Od 21 gola u Serie A, Pjanić ih je deset dao iz slobodnjaka.

8. De Rossijev 500. nastup

Legenda Rome Daniele de Rossi stigao je do velikog jubileja. Protiv Empolija je upisao 500. nastup za Romu, a proslavio ga je golom.

9. Samo Shearer ispred Rooneya

Napadač Manchester Uniteda u subotu je zabio gol svom bivšem klubu Evertonu. Tim se golom izjednačio s s Andyjem Coleom na drugom mjestu najboljih strijelaca Premier lige. Obojica su zabila po 187 golova. Na prvom je mjestu Alan Shearer (260).

10. Bayernov rekord

Nevjerojatni Bayern stigao je do devete pobjede u isto toliko kola Biundeslige, što do sada nitko nije uspio. Bayern je tako utrku za prvaka već učinio nezanimljivom.