7 zanimljivosti koje su obilježile prvu večer nove sezone Lige prvaka

Mandžukić je zabio u pobjedi Juventusa, Luke Shaw je doživio lom noge

Juventus' forward from Croatia Mario Mandzukic (C) celebrates with Juventus' forward from Spain Alvaro Morata (L) after scoring during a UEFA Champions League group stage football match between Manchester City and Juventus at the Etihad stadium in Manchester, north-west England on September 15, 2015.    AFP PHOTO / OLI SCARFF
FOTO: AFP

U utorak navečer utakmicama u skupinama A, B,C i D počela je nova sezona Lige prvaka. U većini utakmica slavili su favoriti. U hrvatskom obračunu na Santiago Bernabeu Real je slavio protiv Šahtara s velikih 4-0. Utakmicu je obilježio hat-trick Ronalda, ali i činjenica da je na utakmici bilo čak deset Hrvata. Prvu večer također je obilježila teška ozljeda lijevog beka Manchester Uniteda, kao i poraz engleskog velikana protiv PSV. Ono što će zasigurno razveseliti navijače hrvatske reprezentacije je pogodak Marija Mandžukića. Ovih par stvari, ali i još neke obilježile su prvu večer Lige prvaka, a u nastavku donosimo malo više o tome.

1. Prvi gol u Ligi prvaka

https://twitter.com/PasionFulbo/status/643898746502283265

Argentinski nogometaš Angel di Maria zabio je prvi pogodak u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Bilo je to u četvrtoj minuti. PSG je na kraju upisao 2-0 pobjedu protiv Malmöa. Osim Di Marije i Edison Cavani se upisao u strijelce.

https://www.dailymotion.com/video/x370lvj_psg-2-0-malmo-ff-all-goals-and-full-highlights-15-09-2015-champions-league_sport

2. Ronaldov hat-trick

Cristiano Ronaldo 115 dana dana nije zabio gol na Santiago Bernabeu, a u utorak se tri puta upisao u strijelce. Dva puta je bio precizan s bijele točke, a u 81. minuti zabio je treći gol, ali ovaj put iz igre, za uvjerljivo slavlje madridskog sastava. Ronaldo je na ovoj utakmici izjednačio rekord po broju postignutih golova iz penala u Ligi prvaka. Osim njega toliko su zabili i Luis Figo te Ruud van Nistelrooy.

https://www.dailymotion.com/video/x370lze_all-goals-real-madrid-4-0-shakhtar-donetsk-15-09-2015_sport

3. Teška ozljeda Lukea Shawa

https://vine.co/v/eUWhF70Mipz

Lijevi bek Manchester Uniteda Luke Shaw doživio je strahovitu nesreću tijekom utakmice s PSV-om. Shaw je u 15. minuti krenuo prema golu, a u noge mu je uklizao Hector Moreno, koji je u 44. minuti doniio izjednačenje PSV-u. Engleski mediji su objavili da je Shaw zadobio dvostruki prijelom noge.

4. Bebekov nepostojeći penal

Hrvatski sudac Ivan Bebek dosudio je nepostojeći penal za Real protiv Šahtara. Da stvar buude još gora to je učinio nakon što je lopta pogodila Srnu u leđa. Iako je hrvatski reprezentativac pokušao to objasniti sucu, on je tvrdoglavo ostao pri svojoj odluci, a možda je na njega utjecao i Ronaldo koji je tvrdio da je riječ o igranju rukom.

5. Oba Manchestera izgubila s 2-1

Manchester City izgubio je na svom travnjaku od Juventusa i to nakon što su poveli, dok je njihov gradski rival također izgubio s istim rezultatom nakon što su prvi stigli do vodstva.

https://www.dailymotion.com/video/x370m8a_psv-eindhoven-2-1-manchester-united-all-goals-and-full-highlights-15-09-2015-champions-league_sport

6. Prvi Mandžukićev gol

Mario Mandžukić zabio je svoj prvi gol u Ligi prvaka za Juventus. Ono što ga čini većim je činjenica da Manchester City nije primio gol ukupno 635 minuta u svim natjecanjima. Također, zanimljivo je i to da je Mandžukić zabio u zadnjih osam sezona u Ligi prvaka.

https://www.dailymotion.com/video/x370m6g_all-goals-and-highlights-hd-manchester-city-1-2-juventus-15-09-2015-hd_sport

7. Deset Hrvata na Bernabeu

Luka Modrić, Mateo Kovačić, Darijo Srna igrali su u Madridu, dok je Eduardo da Silva uz fizioterapeuta Igora Grškovića proveo susret na gostujućoj klupi. Osim njih na utakmici je bila i sudačka ekipa predvođena Bebekom i njegovi pomoćnicima: Tomislav Petrović i Miro Grgić, četvrti sudac Dalibor Conjar, te suci iza golova Domagoj Vučkov i Goran Gabrilo.