Ako ste propustili utakmice Europske lige, ovdje pročitajte što ih je obilježilo

Najviše pozornosti privlačio je dvoboj Borussije Dortmund i Liverpoola

Dortmund's defender Mats Hummels (2nd L) scores the 1-1 equalizer during the UEFA Europe League quarter-final, first-leg football match Borussia Dortmund vs Liverpool FC in Dortmund, western Germany on April 7, 2016. / AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
FOTO: AFP

U četvrtak navečer odigrane su prve utakmice četvrtfinala Europske lige. U onoj koja je privlačila najviše pozornosti Liverpool je s Borussijom na njenom terenu odigrao 1-1, a preostala tri susreta završena su identičnim rezultatom, s 2-1. Na domaćem terenu Villarreal je svladao prašku Spartu, Šahtar je na gostovanju svladao Sporting Bragu, a Sevilla je u Bilbau pobijedila Athletic. Mi smo izdvojili najzanimljivije stvari iz tih utakmica.

Izvrstan rezultat za Liverpool

U posljednjih 12 europskih dvoboja u nokaut fazi Liverpool je prošao 11 puta kada je odigrao neodlučeno na gostujućem terenu u prvoj utakmici. Stoga ovih 1-1 u Dortmundu treba ulijevati veliki optimizam engleskoj momčadi. Prema statističarima, nakon ovog rezultata Liverpool ima 74%, a Borussia 26% izgleda za prolazak dalje.

Prvi put za Sevillu

Iako zvuči poprilično nevjerojatno, pobjeda nad Athleticom bila je prva ovosezonska pobjeda Seville na gostujućem terenu u svim natjecanjima osim španjolskog Kupa kralja.

Veliki uspjeh Villarreala i Seville

Ove pobjede su Villarrealu i Sevilli bile 25. u glavnom turniru Europske lige, što je najviše od svih momčadi osim Benfice koja ima isto toliko.

Raspoloženi Bakambu

Villarreal je pobijedio Spartu 2-1, a oba gola za Španjolce postigao je Cédric Bakambu. On je jedini nogometaš kojemu je to uspjelo u četvrtak. To su mu bili peti i šesti gol na domaćem terenu ove sezone, što je više od bilo kojeg drugog igrača u Europskoj ligi.

Veličanstveni Aduriz

Tridesetpetogodišnji Aritz Aduriz postigao je jedini gol za Athletic, a to mu je bio deveti ovosezonski u Europskoj ligi u deset nastupa, čime je zadržao status najboljeg strijelca tog natjecanja.

Hummels kapetanski

Pogodak za Borussiju u remiju s Liverpoolom postigao je njen kapetan Mats Hummels, a to je bio 70. ovosezonski gol Borussije na domaćem terenu u svim natjecanjima.