Ante Čačić imat će samo 16 igrača za utakmicu s Mađarskom (i ne žali zbog toga)

Zbog visoke temperature otpali su i Kalinić i Badelj

FOTO: PIXSELL

Hrvatska nastavlja s pripremama za Euro u Francuskoj ovoga ljeta i nakon pobjede u Osijeku nad Izraelom 2-0, na redu je gostovanje u Mađarskoj. Vatreni sutra od 18 sati igraju drugi pripremni susret ovoga mini ciklusa protiv Mađarske uoči smotre najboljih reprezentacija Eura.

Zbog prehlade i povišene temperature izbornik Ante Čačić ne može računati na Nikolu Kalinića i Milana Badelja i sad se mala hrvatska bolnica povećala na ukupno četiri čovjeka. Još prije otpao je Marko Pjaca zbog puknuća ključne kosti, a onda je izbornik ostao i bez Ivana Rakitića.

Čačić: Gledali smo Mađare

Tako će u Budimpešti izbornik imati na raspolaganju imati samo 16 igrača, a najveći problem za izbornika biti će činjenica da je ostao na samo jednom napadaču. Mariju Mandžukiću. Ipak, Čačić ne žali što nije zvao zamjene i kaže kako bi to opet učinio.

“Naravno, gledali smo Mađare i njihov način igre. To ćemo prenijeti igračima iako nemamo previše vremena. Što se tiče utakmice s Mađarskom, to će nam biti najteža test utakmica prije Francuske. U ovim kontrolnim utakmicama moram dobiti određena saznanja kako Hrvatska u pojedinim trenucima može igrati. U sustavu 3-5-2 napravili smo protiv Izraela 2-0 te imali još nekoliko šansi, iako nam je Izrael stvorio nekoliko situacija iz protunapada. Što se problema sa zdravljem tiče, Hrvatska ne ovisi o 10 ili 11 igrača, nego ima 16 do 17 igrača koji igraju na visokoj europskoj razini i mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije”, kazao je izbornik kojem se jako sviđa formacija s tri čovjeka odostraga, sa Vidom, Lovrenom i Ćorlukom, uz rotiranje Vide na lijevu stranu.

Vida: Ne znam puno o Mađarskoj

Jedan od onih koji su bili na presici bio je i Domagoj Vida. Stoper vatrenih je na novinarsko pitanje hoće li zaigrati u prvih jedanaest, kazao:

“Pitajte izbornika”.

I dodao:

“Kad vidite ovu prekrasnu Groupama Arenu u Budimpešti, svaki umor prestaje. Mađarska? Iskreno, ne znam puno o Mađarskoj. Ne znam kvalitetu njihovih igrača, ali sigurno su kvalitetni kad su na Euru”, završio je Vida.