Hrvatska večeras protiv Mađarske igra svoju test utakmicu za Euro

Čačić se našao u problemima što se tiče napadača

23.03.2016., stadion Gradski vrt, Osijek - Prijateljska nogometna utakmica, Hrvatska - Izrael. Ivan Perisic.
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 18 sati igra svoju posljednju pripremnu utakmicu uoči Eura u Francuskoj. Protivnik Vatrenima na Groupam Areni biti će reprezentacija Mađarske koja je također sudionik Eura. Tekstualni prijenos ovoga susreta UŽIVO možete pratiti na portalu Net.hr.

Izbornik Hrvatske Ante Čačić je za ovaj mini pripremni ciklus pozvao samo 16 igrača i sad se našao u problemima. Još prije početka priprema ostao je bez Marka Pjace koji je slomio ključnu kost, uoči sraza sa Izraelom otpao je i Ivan Rakitić, a najnoviji dvojac koji neće moći biti na raspolaganju Čačiću za Mađarsku su Nikola Kalinić i Milan Badelj. Dvojac Fiorentine je zbog prehlade i povišene temperature pošteđen aktivnosti.

Čačić se sada našao u problemima što se tiče napadača zato što je ostao samo najednom, Mariju Mandžukiću. Andrej Kramarić ostao je u svom klubu Hoffenheimu, isto kao i Duje Čop u svojoj Malagi.

Na to će Čačić kazati kako ga situacija sa napadačima ne brine i kako bi isto napravio da može vratiti vrijeme unazad prije objavljivanja popisa. Ali, Čačić kao da ne zna da s jednom špicom prilično je nezgodno uvježbavati planiranih 3-5-2.

Izostanak Badelja manji je problem

Izostanak Milana Badelja manji je problem, s obzirom na to da Čačić ima još veznjaka na popisu.

23.03.2016., stadion Gradski vrt, Osijek - Prijateljska nogometna utakmica, Hrvatska - Izrael. Nir Bitton, Mario Mandzukic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Mario Mandzukic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL PIXSELL

“I na EP-u nam se može javiti potreba igre s dva klasična napadača. Želim to opet probati”, govorio je Čačić prošlog tjedna.

Nastavak uigravanja formacije 3-5-2

Taj dio plana neće se ostvariti, no barem će vidjeti kako Šime Vrsaljko funkcionira kao lijevi bek. Čačić će protiv Mađara nastavljati uigravati svoju formaciju 3-5-2. Kako će to izgledati protiv Mađarske, vidjet ćemo. Izbor igrača Čačića prisiljava da isproba još koju formaciju, 4-2-3-1 ili 4-3-3. Do Eura će se valjda odlučiti koja će biti ona prva.

Od naše samostalnosti šest puta smo igrali protiv Mađarske, nikad nismo izgubili. Počelo je s prijateljskom utakmicom 1994. godine (2-2). Dobili smo 4-1 dvije godine kasnije, također u prijateljskom ogledu.

Bez poraza protiv Mađarske

Slavili smo i 2002. godine 2:0 u gostima u prijateljskoj utakmici, a 1994. godine bili smo uvjerljivi kod kuće 3:0 u kvalifikacijama za SP. Godinu dana kasnije odigrali smo 0:0 u istim kvalifikacijama, a 2008. godine prijateljski susret u Mađarskoj završio je bez pobjednika (1:1). Hrvatska bi protiv Mađarske trebala zaigrati u sastavu: Subašić; Srna, Ćorluka, Vida, Vrsaljko; Modrić, Antolić; Perišić, Kovačić, Brozović; Mandžukić.