Barcelona i Bayern izborili su četvrfinale Lige prvaka, a ovo su najvažnije stvari o tome

Mario Mandžukić na kraju se nije osvetio svojoj bivšoj momčadi

Bayern Munich's players celebrate after Spanish midfielder Thiago Alcantara scored during extra time of the UEFA Champions League, Round of 16, second leg football match FC Bayern Munich v Juventus in Munich, southern Germany on March 16, 2016. / AFP / TOBIAS SCHWARZ
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone i Bayerna izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka te su se na taj način pridružili Atletico Madridu, Realu, Manchester Cityju, Wolfsburgu, PSG-u i Benfici u ždrijebi koji će biti održati ovog petka u Nyonu. Momčad Luis Enriquea očekivano je prošla dalje, no ona njegova bivšeg suigrača Pepa Guardiole do uspjeha je došla malo teže.

1. Barcelonin niz

Barcelona je slavila s 3:1 te je nastavila niz od 38 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima, od čega su upisali 32 pobjede, dok je Arsenal na Nou Campu pokazao daleko bolju igru nego u prvoj utakmici u Londonu.

2. Golovi

U 18. minuti Neymar je iskoristio dodavanje Suareza i s desetak metara postigao vodeći pogodak. Arsenal na početku drugog dijela izjednačio. Sanchez je povratnom loptom pronašao Egipćanina Elnenya koji zakucava loptu pod gredu.

U 65. minuti dogodio se najljepši trenutak utakmice – Dani Alves je s desne strane ubacio, a Suarez u letu, “nipperovski”, zahvatio loptu i pogodio sami gornji kut vrata Arsenala. U 88. minuti Messi iz gužve lobom postavlja konačnih 3-1.

3. Majstorija Luisa Suareza

Ovaj gol mu je bio 18. u Ligi prvaka te je sada najbolji urugvajski strijelac u tom natjecanju. Jedan manje dao je PSG-ov Edinson Cavani.

4. Ivan Rakitić

Ivan Rakitić igrao je do 76. minute, a nakon utakmice objavio je ovaj tweet:

5. Drama u Münchenu

Nogometaši Bayerna izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala u Munchenu nakon produžetka pobijedili Juventus 4-2. Utakmica je u regularnom dijelu završili 2-2 baš kao i prvi dvoboj u Torinu.

Europski doprvak je vodio 2-0 golovima Paula Pogbe (6) i Juana Cuardada (28), no Bavarci su u posljednjih 15 minuta uspjeli izjednačiti i izboriti produžetak. Robert Lewandowski je u 74. minuti smanjio, a izjednačio je Thomas Muller golom u prvoj minuti sudačke nadoknade. Bayern je okrenuo rezultat golom Thiaga Alcantare u 108. minuti, a sve dvojbe oko prolaza u četvrtfinale riješio je Kingsley Coman dvije minute kasnije.

6. Potez utakmice

Drugi gol Juventusa bio je pravi dokaz koliko nogmet može nekada izgledati jesdnostavno. Alvaro Morata presjekao je jedan napad Bayerna, povuko je je u kontru te uposlio Juana Cuadrada koji je učinio ovo:

7. Mario Mandžukić

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić zbog problema s preponom nije započeo utakmicu od prve minute, no u igru je ušao u 72. minuti. U posljednjim trenucima produžetka Mandžukić je imao odličnu priliku, ali je Neuer obranio njegov udarac.