Barcelona iz Seville dovela Vidala (vjerojatno kao zamjenu za Alvesa)

Poznato je da je Alves nezadovoljan i uskoro bez ugovora u klubu

Sevilla's midfielder Aleix Vidal celebrates after scoring during the Spanish league football match Malaga CF vs Sevilla FC at La Rosaleda stadium in Malaga on May 23, 2015.    AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
FOTO: AFP

Peterostruki i aktualni prvak Lige prvaka, nogometni klub Barcelona, potvrdio je dovođenje Aleixa Vidala iz Seville s kojim je dogovoren i potpisan petogodišnji ugovor. Igrač desne strane terena u nedjelju je prošao medicinske pretrage u klubu, a tijekom dana će biti službeno predstavljen.

Svoje pojačanje navodno vrijedno 17 milijuna eura, Barcelone neće smijeti koristiti prije siječnja 2016. godine kada ističe kazna dovođenja igrača koju je klubu nametnula Fifa.

Alves nije produljio ugovor

Vidal je karijeru započeo na mjestu desnoga krila, a na toj poziciji korišten je u Almeriji iz koje je lani ostvario transfer u Sevillu. U redovima osvajača Europske lige igrao je poziciju desnog braniča.

Dovođenje ovog 25-godišnjaka može se dovesti u konekst s ne baš zadovoljnim Danijem Alvesom kojem ugovor vrijedi do kraja mjeseca i za kojeg se priča da napušta Barcelonine redove.