Barcelona u utorak nastavlja svoju obranu naslova u Ligi prvaka dvobojem na Emiratesu. Evo što kaže Rakitić

'Arsenal je jedna od najboljih momčadi u povijesti nogometa.'

FOTO: AFP

Prvi ogled osmine finala Lige prvaka između londonskog Arsenala i Barcelone, branitelja naslova u ovom natjecanju, na rasporedu je u utorak s početkom u 20.45 sati. Nogometaši španjolske momčadi nalaze se u Londonu odakle je susret protiv sljedećeg suparnika najavio Ivan Rakitić.

“Trebamo odigrati dobru utakmicu kako bismo izvukli dobar rezultat, ali znamo i da postoji uzvrat”, započeo je hrvatski nogometni reprezentativac svjestan da Barcelona 16. ožujka pred svojim navijačima ima ‘popravni’ u slučaju lošeg rezultata s Emiratesa.

Nahvalio Arsenal

U prognozu prvog ogleda nije se želio upuštati, tek je rekao:

“Nema potrebe pričati o favoritima. Arsenal je jedna od najboljih momčadi u povijesti nogometa.”

Naravno, oči većine bit će uperene u ofenzivni Barcelonin trojac kojeg čine Lionel Messi, Luis Suarez i Neymar. Svjestan je i Rakitić snage igrača koji su ispred njega i koji su sposobni gotovo svaku loptu isporučenu iz veznoga reda pretvoriti u pogodak.

Svi pomažu napadačkom trojcu

“Mene ponosom ispunjava imati takav trojac u momčadi. Mi ostali radimo što možemo da ih učinimo još boljima”, kaže strijelac pet ovosezonskih pogodaka i asistent za još četiri u Barceloninoj momčadi s kojom je u prošloj kalendarskoj godini osvojio pet naslova.

I sam je bio strijelac prvog gola u finalnoj utakmici prestižnog klupskog europskog natjecanja u kojoj je Barcelona u Berlinu svladala Juventus 3-1.

“Naravno da bismo željeli ponoviti lanjske uspjehe, ali smo i svjesni koliko će to biti teško napraviti. Moramo ići korak po korak”, zaključio je Rakitić.