Becker tvrdi da je netrpeljivost između Đokovića i Federera javna tajna u tenisu

Igrači se boje iskazati emocije jer su u strahu od novčanih kazni, smatra Becker

Novak Djokovic of Serbia (L) shakes hands with Swiss Roger Federer after winning the men's final match at the ATP Tennis Open on May 17, 2015 at the Foro Italico in Rome.       AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
FOTO: AFP

Boris Becker, umirovljeni njemački velikan svjetskog tenisa, ovih dana predstavlja autobiografiju naziva Boris Becker’s Wimbledon: My life and career at the All England Club. Za njenu što bolju promociju važno je bilo dotaći se i nekih pikanterija iz teniskog svijeta koje će pomoći u što boljoj prodaji knjige, a Nijemac se odlučio za netrpeljivost između dvojice najboljih tenisača današnjice, Srbina Novaka Đokovića i Švicarca Rogera Federera.

Becker u knjizi tvrdi da je “javna tajna” u teniskom svijetu da se njih dvojica ne slažu, ali da se to ne zna jer su danas tenisači u strahu iskazivanja emocija na terenu, a sve zbog bojazni od kazni.

Federer ne pokazuje prave emocije

German former tennis player Boris Becker looks on during the Monte-Carlo ATP Masters Series Tournament final tennis match, on April 19, 2015 in Monaco. AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET

– Ljudi mi znaju reći da je tenis dosadniji danas u odnosu na vrijeme kada sam ga ja igrao. Kada ih pitam zašto to misle, odgovaraju da danas nema toliko karakternih igrača. Moj je odgovor da ih ima, ali i da je istina da ne iskazuju emocije, a to je zato što ne mogu. Mikrofoni uz teren bilježe svaku frustraciju i psovku nakon kojih slijedi kazna u visini deset, dvadeset ili više tisuća dolara – rekao je Becker i dodao što misli o Rogeru Federeru, trenutačno najvećem suparniku Novaka Đokovića, svjetskog broja jedan čiji je trener:

– Jedan je od najplaćenijih svjetskih sportaša i to zato što ga svi vole. Ali, nemoguće je biti voljen od svih. Dobar novac donosi mu njegov imidž, a ja se pitam bi li ga manje dobio da pokaže i malo svojih pravih emocija.