Hajduk je odigrao (samo) 1-1 na gostovanju kod estonskog Sillamäea

Hajduk je poveo u 6. minuti, a domaćin izjednačio u finišu 1. poluvremena

26.04.2015., Gradski stadion, Koprivnica - MAXtv 1. HNL, 30. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nogometaši Hajduka odigrali su 1-1 na gostovanju kod estonskog Sillamäea u prvoj utakmici 1. petkola Europske lige. Svi pogoci postignuti su u pvom dijelu. Hajduk je poveo preko Mije Caktaša koji je realizirao jedanaesterac u šestoj minuti, a domaćini su poravnali pet minuta prije kraja prvog poluvremena pogotkom Kyryla Silicha.

Panenka za vodstvo

Hajduk je poveo u 6. minuti iz penala, a siguran realizator bio je Caktaš, i to tzv. “panenkom”. Prije toga Vnukov je u kaznenom prostoru srušio napadača Hajduka Kamerunca Francka Ohandzu.

Još jednu dobru priliku Hajduk je imao 11. minuti, ponovno se iskazao Ohandza, ali su se Vlašić, Balić i Maloku spetljali.

Hajduk je djelovao dobro u prvom poluvremenu, ali u 40. minuti Roguljić i Vlašić su izgubili loptu na sredini terena, a domaćini su iz polukontre uspjeli izjednačiti na 1-1, a strijelac je bio Silich. U drugom poluvremenu obje momčadi su imale nekoliko prigoda, ali najbolju su imali domaćini, ali je vratar Hajduka Kalinić u 74. minuti odlično obranio.

Uzvrat u Dugopolju

Uzvrat je 9. srpnja u Dugopolju na stadionu Hrvatski vitezovi, i to zbog toga što se na Poljudu u to vrijeme održava glazbeni Ultra festival.