Bilić posjetio Vatrene, Subašić poručuje da će biti malo posla za njega ako ćemo igrati kao u Milanu

Uoči kvalifikacijskog susreta s Italijom progovorili su Subašić i Vida

FOTO: Twitter

Bivši hrvatski izbornik i novi trener engleskog prvoligaša West Hama, Slaven Bilić, obišao je Niku Kovača i njegove igrače tijekom treninga na Poljudu, a HNS je povodom toga na svom službenom Twiteru objavio fotografiju. Podsjetimo, Bilić je vodio reprezentaciju od 2006. do 2012. godine nakon čega je odlučio karijeru nastaviti u moskovskom Lokomotivu, a sve o njegovoj trenerskoj karijeri možete pročitati OVDJE.

Subašić vjeruje u dobar rezultat

U međuvremenu, uoči kvalifikacijskog susreta s Italijom progovorio je prvi vratar Danijel Subašić koji je najavio pozitivan rezultat na Poljudu, prenosi HNS.

– Utakmica je jako bitna i bit će jako teška. Naravno da je šteta što neće biti navijača, ali što je – tu je. Moramo odraditi tih 90 minuta i pokušati pobijediti. Igramo kod kuće, a u Milanu smo im pokazali da im možemo parirati, čak i da smo bolji. Nadam se da možemo do tri boda – rekao je Subašić pa je nastavio.

Odličan u Monacu

– Budemo li igrali kompaktno i agresivno kao u Milanu, bit će manje posla za mene, a na San Siru ga nije bilo previše – kaže bivši Hajdukov vratar koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Monacu.

– Iza mene je odlična sezona, a iza toga stoje naporan rad, vrhunski trener vratara i cijela momčad, podređena kolektivnoj igri. Bilo je puno utakmica u kojima nisam primio gol, stvarno je sve super. Mogu ja protiv Italije primiti i dva gola, ako pobijedimo 3:2. Najvažnija je momčad, kada se branimo i kada napadamo – poručio je vratar.

Vida u glavnoj ulozi

Osim Subašića na utakmicu s Italijom osvrnuo se i Domagoj Vida koji bi u izostanku Vedrana Ćorluke i Dejana Lovrena trebao imati glavnu ulogu u obrani.

– Svima nam je žao što neće biti gledatelja, ali igramo za pobjede, za bodove. Nemamo puno vremena i ne smijemo se puno žaliti. Imamo nekoliko treninga i mislim da neće biti problema. Bitno je da cijela momčad bude na razini, da pomažemo jedan drugome, da ginemo jedan za drugoga i tada ne bi trebalo biti problema za Subašića – rekao je Vida.

– Kad je reprezentacija u pitanju, pogotovo prije ovako velike utakmice, nema umora. Ovo je derbi naše skupine, vjerujemo u svoju moć i dobro igramo u kvalifikacijama, ali ne smijemo gledati unatrag, nego samo prema naprijed – dodaje Vida kojeg ne brinu izostanci poput onog Luke Modrića.

Ne brinu ga izostanci

– Ne trebamo previše razbijati glavu s izostancima. Očekujem da će se Italija više braniti, ali imamo kvalitetu i možemo ih probiti – izjavio je branič koji je tužan zbog činjenice da će nastupiti rped praznim Poljudom

– Nisam često igrao u Splitu, ali svi znamo kakva zna biti atmosfera. Nadam se da će biti prilike da zaigram pred punim stadionom na Poljudu – završio je Vida.