Bilić tvrdi da s Bešiktašem nije osvojio naslov zbog neigranja na klupskom stadionu

I aktualni je prvak izvan svog stadiona bio tek osmi, podsjetio je Bilić

FOTO: AFP/AFP

Slaven Bilić ostavio je Bešiktaševu klupu Senolu Günesu, koji je s turskim klubom potpisao ugovor na dvije plus jednu godinu, ali je i dalje zanimljiv tamošnjim medijima za koje je prokomentirao vrijeme provedeno na klupi istanbulskog kluba.

“Znam da su u kombinaciji bili Mircela Lucescu i Senol Günes i obojica su vrlo dobar izbor kluba. Günes je dobar trener s uspjesima na klupi klubova, ali i turske reprezentacije. Sviđa mi se njegov nogomet i to što daje priliku mladim igračima. Ja mu kao navijač Bešiktaša želim svu sreću”, izjavio je Bilić objasnivši potom zašto je njegova momčad popustila u završnici prvenstva u borbi za naslov prvaka.

Stadion kriv za neuspjeh

Hrvatski stručnjak tvrdi da je glavni razlog za to neigranje na klupskom stadionu na kojem je već dulje vrijeme u tijeku rekonstrukcija. Tijekom sezone momčad Bešiktaša službeni je domaćin utakmica bila na nekolicini stadiona i Bilić smatra da je to razlog gubitka titule što je usporedio na primjeru aktualnih turskih prvaka:

“Možete li se vi sjetiti kada je jedna momčad slavila naslov a da nije igrala na svom stadionu? Ja ne mogu. Puno je drugačije kada igrate kod kuće, ostvarili bismo sigurno bolje rezultate. Dopustite mi da vas podsjetim da je Galatasaray u sezoni 2010./11. igrao izvan svog stadiona i zauzeo osmo mjesto ljestvice”, rekao je Bilić.