Bivši hrvatski izbornik otkrio zašto je Čačić odlučio odmarati Modrića

Modrić će uoči Clasica imati dvotjedni odmor, dok će Rakitić putovati u Rusiju

Luka Modrić
FOTO: AFP

Bivši hrvatski izbornik Otto Barić prokomentirao je situaciju oko ne pozivanja Luke Modrića u reprezentaciju za nadolazeću prijateljsku utakmicu s Rusijom 17. studenog u Krasnodaru, a istaknuo je svoje mišljenje o tome s kim bi se Vatreni trebali uigravati za Euro u Francuskoj.

Čačićev plan

“Zašto se Modrić odmara? Zato što Čačić želi vidjeti tko u reprezentaciji može igrati najsličnije njemu. I zato što je Modriću odmor potreban budući da ima vrlo gust raspored utakmica u prvenstvu i Ligi prvaka”, kaže bivši izbornik Otto Barić za Večernji list i ističe kako je on osobno uvijek za jače protivnike u pripremama za veliko natjecanje, a Rusi spadaju u tu skupinu.

“U toj utakmici nije tragedija izgubiti, jer ćemo iz nje sigurno puno naučiti. Dobro je za izbornika u tako jakim utakmicama vidjeti na koje igrače može računati. Rusija će mu dobro poslužiti za pojačavanje konkurencije”, dodaje Barić.

A s kim igrati u godini EURO-a?

“Opet s jakima, nisam za Lihtenštajn, Luksemburg i slične. Naime, na EP-u u Francuskoj ionako nećemo imati slabijih utakmica. Čak ni Albaniju i Sjevernu Irsku ne bih podcjenjivao. Oni sa svakim mogu ravnopravno igrati, unutar jednoga gola”, dodao je Barić, koji je uoči Eura 2004. igrao prijateljske utakmice s Nijemcima, Turcima, Makedoncima, Slovacima i generalku s Dancima u Kopenhagenu.

Modrić će, podsjetimo, nakon utakmice sa Sevillom 8. studenoga imati gotovo dvotjedni odmor, dakle do 21. studenoga i velikoga okršaja s Barcelonom u Madridu. A dok veznjak Reala bude 13 dana odmarao, hrvatski nogometaš godine Barcelonin veznjak Ivan Rakitić predvoditi će Hrvatsku protiv Rusije. I to samo četiri dana prije El Clasica.