Okupila se hrvatska reprezentacija, a izbornik kaže da je utakmica s Rusijom početak priprema za Euro

'Želimo vidjeti mogućnosti nekih igrača koji su manje igrali u kvalifikacijama'

07.10.2015., Zagreb - Na stadionu NK Zagreb u Kranjcevicevoj ulici hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening pod budnim okom novog trenera reprezentacije Ante Cacica. Lovre Kalinic. 
Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se danas da bi započela pripreme za predstojeći prijateljski ogled protiv Rusije u Rostovu na Donu. Ta se utakmica igra sljedećeg utorka.

Riječ je o susretu dviju reprezentacija koje su već osigurale nastup na Europskom prvenstvu sljedeće godine u Francuskoj, ali i dvoboju u kojem će izbornik Ante Čačić biti uskraćen za korištenje usluga iskušanih prvotimaca kao što su veznjaci Real Madrida Luka Modrić i Mateo Kovačić, odnosno Barceloninog igrača središnjeg reda Ivana Rakitića.

Rezultat je važan

“Svako okupljanje ima smisao i cilj, a susret protiv kvalitetne Rusije sigurno je izazovan. Želimo vidjeti mogućnosti nekih igrača koji su možda manje igrali u kvalifikacijama te ćemo imati imperativ napraviti što bolji rezultat. Rezultat je uvijek važan”, najavio je hrvatski izbornik Ante Čačić i dodao:

Počinju pripreme za Euro

“Ovu utakmicu treba staviti u kontekst početka priprema za Europsko prvenstvo. Možemo isprobavati Badelja, Brozovića i Močinića u veznom redu, raspoložene Kalinića i Mandžukića zajedno u napadu, ovisno o tome vidim li na nadolazećim treninzima da bi to moglo funkcionirati. Vidjet ćemo na koji način i kako koristiti igrače u kombinacijama za Francusku.”

Otkrio je Čačić i da favorizira utakmice s jakim suparnicima u odnosu na one u kojima bi se reprezentacija trebala ogledati protiv slabijih. Takve su, naglasio je izbornik, poželjne “neposredno uoči samog početka natjecanja”.