Bivši trener Hajduka čudi se potezima splitskog kluba i stanjem u njemu

Ne sviđa mu se što su izgubili od Rijeke i što je kapetan Maloča izbačen iz momčadi

Ivan Katalinić
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Bivši trener Hajduka Ivan Katalinić začuđen je stanjem u splitskom klubu, koji je prošlog tjedna doživio poraz od velikog rivala, Rijeke.

“Rijeka nikad nije igrala slabije na Poljudu, bile su joj i dvije minute dobre igre dovoljne da pobijedi Hajduk. Ne znam što se događa s Hajdukom, je li to pitanje snage ili koncentracije ili pak oboje. Po meni, krivo su napravljene i izmjene, Tomečak je stalno igrao naprijed, zna se da Rijeka ima dva ofenzivna bočna igrača, a bokovi se nisu zatvorili. I s Istrom je Hajduk u završnici izgubio utakmicu, to očito nije slučajno”, izjavio je za Večernji list.

Misli da su igrači izgubljeni

Na klupu Hajduka nedavno je sjeo Goran Vučević, a Katalinić smatra da mnogo promjena nije dobro za ekipu: “Mislim da su igrači izgubljeni, promijenili su tri trenera u kratko vrijeme, nije im se lako prilagoditi, snaći se u novim zahtjevima. Vučević je napravio rez, ali trebalo ga je napraviti ranije ako su se već odlučili za mlade igrače. Samo s njima se onda ne može očekivati veliki rezultat, osvajanje mjesta koje vodi u Europu”, kaže.

Katalinić se vratio na prošlotjedni susret: “Utakmicu s Rijekom nisu smjeli izgubiti, mogli su pobijediti jer gosti nikad nisu bili lošiji u Poljudu, očito već s mislima na Dinamo i polufinale Kupa. No kad imate tri-četiri mlada igrača kao Hajduk u subotu, može se i očekivati da će na kraju puknuti”, izjavio je.

Nije za tjeranje kapetana

Također, ne sviđa mu se niti izbacivanje kapetana Marija Maloče iz momčadi: “Po meni je pogreška i tjeranje igrača, pogotovo kapetana. Trebalo je Maloču, kako god da igra, ostaviti za te dvije ključne utakmice s Rijekom i Splitom pa, ako se obje izgube, onda raditi rezove”, prenosi Večernji list.