Rijeka-Hajduk 0:0 Svakom po crveni karton i jedan bod ishod je utakmice na Rujevici

Rijeka i Hajduk odigrali su 0-0 u utakmici 6. kola Prve HNL

15.08.2015., stadion Rujevica, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 06. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk. Ivan Mocinic. 
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Rijeka – Hajduk 0-0

Rijeka: Vargić – Ristovski, Samardžić, Lešković, Tomečak – Maleš, Močinić – Jugović, Sharbini, Moises – Balaj

Hajduk: Kalinić – Velazquez, Milović, Nižić, Juranović – Jefferson – Balić, Sušić, Caktaš, Vlašić – Kiš


90+3. minute: KRAJ UTAKMICE na Rujevici. Rijeka i Hajduk podijelili su bodove nakon tvrdog i nervoznog ogleda u kojem je nije bilo velikih prilika sa strane domaćina. Splitska je momčad pokazala više, no to i ne čudi zna li se da su velik dio susreta igrali s igračem više. Ipak, ovo je dvanaesta utakmica u nizu u kojoj nisu stigli do pobjede protiv Rijeke. U konačnici, dva crvena kartona, po jedan svakoj momčadi i po bod svakome.

88. minuta: Promjena u sastavu Rijeku. Umjesto Sharbinija u igri je Roshi koji se odmah i našao u prilici, no Milović blokira. Rezultat je i dalje onaj početni.

83. minuta: Velika prilika za Hajduk, no udarac Maglice koji je bio sam pred vratima Vargića nije bio precizan. Umjesto Vlašića ulazi Roguljić.

75. minuta: Rijeka je za sada uputila četiri udaraca prema vratima gostujuće momčadi, no niti jedan u okvir. S druge strane brojimo Hajdukovih dvanaest pokušaja od kojih šest prema golu Rijeke.

68. minuta: Damir Burić reagira na novonastalu situaciju. Izašao je Balić, ušao Ukrajinac Bilji.

64. minuta: Crveni karton za Velazqueza. Momčadi su brojčano izjednačene nakon što je novi Hajdukov igrač zaradio isključenje zbog starta na Ristovskog. Prigovorio je i požutio Sušić.

64. minuta: Promjena u redovima obiju momčadi. Kod Hajduka je umjesto Kiša ušao Maglica, dok je u Kekovoj momčadi Maleša zamijenio Radošević.

61. minuta: Prvi žuti karton za igrače Rijeke. Javno je opomenut Sharbini. Koji trenutak prije toga Nižić je prekršajem zaustavio Balaja nakon čega su domaćini tražili (drugi) žuti karton za igrača Hajduka. Strahonja je ostao nijem.

57. minuta: Žuti karton za Jeffersona nakon prekršaja na Balaju.

54. minuta: Rijeka odlično igra unatoč igraču manje i sigurno drži početni rezultat nepromijenjenim. Lopta je uglavnom u posjedu gostujuće momčadi koja prijeti, kao što je sada preko Caktaša koji s nekih jedanaest metara jakim udarcem promašuje okvir vratiju domaćeg gola.

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme utakmice.

45. minuta: Bez pogodaka je završilo prvo poluvrijeme utakmice na Rujevici. Rijeka je bolje otvorila dvoboj no isključenje Moisesa usmjerilo je posjed lopte u noge Hajdukove momčadi. Ipak, prevelikih uzbuđenja nije bilo sve do samog kraja uvodnih 45 minuta, odnosno pokušaja Juranovića iz daljine, te Vlašića u posljednjim trenucima igre. U obje je situacije siguran bio Vargić.

43. minuta: Rijeka mijenja. Travnjak je napustio Jugović umjesto kojega je u igru ušao Tomasov.

41. minuta: Najveća prijetnja na utakmici. Udarac s ruba kaznenog prostora uputio je Juranović, a Vargić paradom na vratima Rijeke čuva mrežu netaknutom.

35. minuta: Žuti karton dobio je Hajdukov Zoran Nižić zbog prekršaja na Balaju. Slobodan udarac i akcija nakon njega nisu donijeli promjenu rezultata.

32. minuta: Utakmica je bila nakratko prekinuta, ali ne zbog niza uvreda koje se čuju s tribina i idu na račun krovne organizacije hrvatskog nogometa. Prekid je Strahonja označio zbog čišćenja terena zasutog papirićima sa dijela tribina. U pitanju je bila koreografija Armade.

 

28. minuta: S igračem manje u polju Rijeka je izgubila posjed lopte kojega je imala uvjerljivo na svojoj strani dok je bila izjednačena brojem igrača s gostujućom momčadi. Ipak, momčad Matjaža Keka za sada, iako brojčano inferiorna, djeluje sigurno u svojim reakcijama. Hajduk prednost ne koristi za jurnjavu prema naprijed, djeluju smireno i polako grade svoje akcije.

22. minuta: Glavni sudac utakmice Mario Strahonja treći puta diže karton u zrak. Nakon žutog za Vlašića i crvenog Moisesu, javno je opomenut Caktaš zbog prekršaja na Sharbiniju.

16. minuta: Crveni karton za Moisesa. Zaradio ga je Rijekin Brazilac u duelu s Juranovićem uz aut liniju nakon što se poslužio laktom u borbi za loptu. Dojam je da je ruka namjerno bila visoko podignuta, ali i da je Strahonja Moisesu mogao pokazati i žuti karton. Tribine odgovaraju pjesmom koja se čuje redovito na utakmicama Prve HNL i nimalo ne laska Hrvatskom nogometnom savezu.

15. minuta: Žuti karton zaradio je Nikola Vlašić, kako je to vidio Strahonja, zbog sasvim nepotrebnog glumljenja prekršaja u trenucima kontroliranja lopte.

10. minuta: Uvodne minute utakmice prolaze više s loptom u nogama domaće momčadi. Osim nekih povremenih pokušaja, većih uzbuđenja na Rujevici za sada nema.

19:00 Utakmica je započela.


 

Prije početka ogleda održat će se minuta šutnja za poginulog glasnogovornika NK Rijeke Davora Severa.

Utakmicu 6. kola hrvatskog nogometnog prvenstva na Rujevici s početkom u 19 sati igraju Rijeka i Hajduk. Ukupno je ovo 138. Jadranski derbi i Hajduk će u njemu tražiti prekid niza od 11 utakmica bez pobjede.

“Jadranski derbi nosi tenzije i emocije. Igramo na novom stadionu i naša je velika želja, zbog svega ovoga što se događa, da ostvarimo pobjedu koja bi nam jako puno značila. Sigurno je da će igrači spremni, motivirani i uz puno samopouzdanja i optimizma dočekati utakmicu”, najavio je utakmicu trener Rijeke Matjaž Kek koji od Hajduka na ovoj klupi još ne zna za poraz.

“Mene statistika ne zanima, Rijekina prednost je jedino domaći teren, sve ostalo je otvoreno. Ne želim ulaziti u duboke analize. Proučili smo Riječane, igraju dugo zajedno, uspjeli su se i pojačati, ali znat ćemo se suprotstaviti”, poručio je Damir Burić, prvi čovjek Hajdukove struke.

Novo pojačanje Hajduka Julian Alberto Velazquez najavljen je u početnoj postavi splitske momčadi.

Poznati su sastavi momčadi.

Rijeka: Vargić – Ristovski, Samardžić, Lešković, Tomečak – Maleš, Močinić – Jugović, Sharbini, Moises – Balaj

Hajduk: Kalinić – Velazquez, Milović, Nižić, Juranović – Jefferson – Balić, Sušić, Caktaš, Vlašić – Kiš