Casillas, Neymar i ovih sedam zanimljivosti obilježili su srijedu u Ligi prvaka

Topnici nikada u povijesti nisu primili pet golova u Ligi prvaka

Porto's Spanish goalkeeper Iker Casillas celebrates at the end of the UEFA Champions League Group G football match at the Dragao stadium in Porto on September 29, 2015.  AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
FOTO: AFP

Sinoć je zaključeno četvrto kolo grupne faze Lige prvaka u kojem je Dinamo izgubio od Olympiakosa te je ostao bez izgleda za prolazak skupine. Od ostalih rezultata najzanimljiviji je visoki poraz Arsenala od Bayerna. Topnici nikada u povijesti nisu primili pet golova u Ligi prvaka. Srijeda je, inače, donijela i nekoliko rekorda poput Casillasovog, koji se izjednačio s Xavijem po broju pobjeda u elitnom klupkskom natjecanu. U nastavku pročitajte još neke zanimljivosti.

1. Casillas se izjednačio s Xavijem

Vratar Porta Iker Casillas izjednačio je rekord Xavija Hernandeza po broju pobjeda u Ligi prvaka. Legende Reala i Barcelone slavili su u 91 utakmici. Iza njih su Raul (79), Giggs (74), C. Ronaldo (73), Puyol (67), Iniesta (66) i Seedorf (65).

2. Zenit među 16

Ruski prvak osigurao je prolazak skupine nakon četiri odigrane utakmice čime je postao prva ruska momčad nakon Spartaka iz Moskve (1995.-96.) kojoj je to uspjelo.

3. Arsenalov najveći poraz

Poraz 5-1 od Bayerna u gostima Arsenalov je najveći u Ligi prvaka. Jedini put kada su u Europi primili pet golova bilo je u Kupu Uefe. Spartak iz Moskve slavio je u sezoni 1982.-1983. s 5-2.

Arsene Wenger
Arsene Wenger AFP

4. Petr Čech

Vratar Arsenala zadnji je put promio pet golova u listopatu 2011. Tada je u dresu Chelseaja izgubio od Arsenala s 5-3. Nadalje, Čech je tek četvrti vratar koji je u Ligi prvaka primio 100 golova. Osim njega to je uspjelo Casillasu, Šovkovskiju i Kahnu.

5. Neymar u top 10

Otkako se Messi ozlijedio Neymar je zabio osam golova uz šest asistencija. Brazilac je prestigao sunarodnjake Ronalda i Adriana po broju golova u Ligi prvaka. Neymar ih je zabio ukupno 15, dok su njegovi sunarodnjaci zabili po 14. Također, Neymar je među top deset brazilskih strijelaca u Ligi prvaka.

6. Suarezov rekord

Urugvajski napadač zabio je devet golova u zadnjih osam utakmica za Barcelonu u svim natjecanjima. Također, prvi je Barcelonin nogometaš koji je zabio deset golova u prvih 14 utakmica u Ligi prvaka, a da niti jedan nije postigao s bijele točke. Zanimljivo je i da su Neymar i Suarez zabili 17 od 20 Barceloninih golova.

7. Willianovi slobodnjaci

Chelseajev ofanzivni veznjak prvi je igrač nakon Ronalda (2019.-10.), koji je zabio tri gola iz slobodnog udarca u jednoj sezoni Lige prvaka. Također, ove su sezone u Ligi prvaka na taj način postignuta samo četiri gola. Osim Williana, samo je Pjanić zabi gol iz slobodnjaka. Brazilac je ujedno najbolji strijelac Chelseaja. Ukupno je ove sezone u svim natjecanjima postigao pet golova.

8. Robbenov gol

Robben je sinoć ušao u povijest nakon što je kao zamjena zabio najbrži gol u Ligi prvaka.

9. Nevjerojatni Bayern

Prvaci Njemačke slavili su u 17 od 18 domaćih utakmica u grupnoj fazi Lige prvaka. Četiri ili više golova zabili su u zadnjih pet utakmica u svim natjecanjima na svom stadionu što im je ujedno i novi rekord. Bayern je slavio i u pet zadnjih utakmica na Allianz Areni u Ligi prvaka

5-1 vs Arsenal
5-0 vs Dinamo
3-2 vs Barcelona
6-1 vs Porto
7-0 vs Shakhtar