Cedevita u četvrtak dočekuje Olympiacos, a Pullen vjeruje da mogu do pobjede uz dobru obranu

Za hrvatskog prvaka neće igrati Pilepić, a za goste Young i možda Printezis

30.04.2015., Zagreb - ABA liga, cetvrta utakmica finala, KK Cedevita - KK Crvena zvezda. Miro Bilan. Photo: /PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nakon što je prošloga tjedna u 5. kolu skupine B Eurolige iznenađujuće svladala Laboral Kutxu koju vodi hrvatski trener Velimir Perasović, a igra Darko Planinić, Cedevitu u četvrtak u 19 sati čeka još jedan težak ispit. U Zagreb dolazi Olympiacos,m p’redvođen Vassilisom Spanoulisom.

Međutim, za Olympiakos zbog ozljede neće moći igrati Patric Young, igrač koji je bio najzaslužniji za poraz hrvatskog prvaka u prošloj utakmici (76-61) ovih klubova. Osim njega, možda ne zaigra i grčki reprezentativac Georgios Printezis.

Mršić vjeruje da se momčad može nositi sa svima

“Vratiti publiku nam je bio prvi cilj uoči sezone i to smo uspjeli napraviti. Jako sam sretan i ponosan na dečke što su to uspjeli ostvariti. Proživljavamo lijepe trenutke i na nama je da radimo dalje, da svaku utakmicu dajemo sve od sebe i da ljudi koji dođu na utakmicu to vide, čak i ako nismo pobijedili”, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić. Trener Cedevite je svjestan da je njegova momčad protiv moćnog Olympiakosa autsajder.

“Vjerujemo da možemo igrati sa svima, a dosad smo to i pokazali. Ove sezone u Euroligi ima puno iznenađenja i nadamo se da mi možemo napraviti još koje.”

Povratak Luke Žorića

“Neigranje Younga nam ne mijenja ništa. U prvoj utakmici nisu im igrali Hunter i Milutinov, koji će sada biti u sastavu. Izgubili su Younga, koji im je sigurno važan, no dobit će dvojicu igrača u rotaciji. Ako smo mi mogli nadoknaditi dvojicu-trojicu bitnih igrača u rotaciji kad smo igrali u Turskoj i Milanu, sigurno da to može i Olympiakos”, istaknuo je Mršić.

Što se tiče izostanaka kod Cedevite, neće igrati Fran Pilepić, a trebao bi se vratiti Luka Žorić. U prvih pet kola Cedevitu je u Euroligi sa 17.8 poena, 2.4 skoka i 2.8 asistencije po utakmici predvodio Jacob Pullen i od njega se i u ovom susretu mnogo očekuje.

Miro Bilan i Jacob Pullen
Miro Bilan i Jacob Pullen PIXSELL

“Igramo kod kuće, tako da imamo dobru šansu. Za nas je najbitnije da radimo ono što nam ide najbolje, igramo obranu i dobro u tranziciji. Ako protivnika uspijemo zaustaviti u obrani i doći do laganih poena u tranziciji, mislim da možemo pobijediti protiv mnogih euroligaških momčadi. Nadam se da ćemo nastaviti svoj pobjednički niz”, izjavio je Pullen.