Cedevitin kapetan kaže da im odgovaraju egal završnice (jer su u njima puni samopouzdanja)

'Ovo je bila naša fantastična utakmica, svih 40 minuta igrali smo momčadski.'

30.04.2015., Zagreb - ABA liga, cetvrta utakmica finala, KK Cedevita - KK Crvena zvezda. Miro Bilan. Photo: /PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Igrači Cedevite upisali su prvu pobjedu u skupini E košarkaške Eurolige nakon što su sa 79-72 slavili na gostovanju kod Darüşşafake. Druga im je to pobjeda u Istanbulu, poslije slavlja protiv Efesa u prvom krugu natjecanja, i četvrta gostujuća ove sezone u natjecanju.

“To je košarka. Igra se pet na pet. I tu su igrači na terenu. Oni koji su gladni i koji su više ekipa pobjeđuju. Normalno, moraju imati i određene kvalitete, a naši je igrači imaju. Dobro rade i trebamo tako nastaviti i ići dalje iz utakmice u utakmicu”, kazao je trener Cedevite Veljko Mršić, koji je prodrmao ekipu nakon male krize koju je najviše svojim odlaskom platio Tomislav Zubčić.

Pullen je Cedevitin pun pogodak

Zagrepčani sad izgledaju kao jedna dobra klapa, na terenu se vidi zajedništvo. Očito su igrači na Zubčićevom primjeru shvatili da moraju imati bolji pristup u utakmicama, profesionalniji prema košarci, bez opuštanja i podcijenjivanja. Najbolji pojedinac u redovima pobjedničke momčadi bio je Jacob Pullen sa 25 koševa i pet asistencija, od toga je zabio 12 od 18 koševa hrvatskog prvaka u trećoj četvrtini dvoboja. Amerikanac s gruzijskom putovnicom se pokazao kao puni pogodak Cedevite.

“Odradili smo dobar posao i pobijedili u gostima. U Euroligi su sve momčadi dobre. Mi smo odradili dobar posao u pronalaženju načina da se održimo u utakmici, a u četvrtoj četvrtini smo je uspjeli odvući na našu stranu.”

Bilan standardno dobar

Kapetan Miro Bilan ove sezone u Euroligi još nije odigrao utakmicu u kojoj nije zabio dvocifren broj poena. Trenutno najbolji igrač ABA lige sraz je završio sa sa 11 koševa i 9 skokova.

“Ovo je bila stvarno fantastična naša utakmica, u kojoj smo svih 40 minuta igrali momčadski. Bilo je teško trenutaka, no Jacob nas je izvukao. Ovo je bila njegova fantastična utakmica. U najtežim trenucima je zabio 13 ili 15 poena zaredom i održao nas u utakmici”, izjavio je Bilan i nastavio:

“Mislim da nama odgovara neka egal završnica jer nam naraste samopouzdanje. Donosimo prave odluke i pogađamo šuteve. Znamo da smo tu blizu i to nam da neko dodatno samopouzdanje. Na kraju je ova naša pobjeda stvarno zaslužena.”