Chelsea-Manchester United 1-0: Mourinho korak bliže naslovu prvaka

Oscar strijelac jedinog pogotka za londonski klub

Manchester United’s Ecuadorian midfielder Antonio Valencia (R) challenges Chelsea’s Spanish defender Cesar (L) during the English Premier League football match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on April 18, 2015. AFP PHOTO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. […]
FOTO: AFP/AFP

Nogometaši Chelseaja u velikom derbiju svladali su na domaćem terenu Manchester United 1:0 i novom pobjedom približili se osvajanju naslova u Premierligi. Klub iz Londona sada ima 76 bodova, deset više od drugoplasiranog Arsenala, a do kraja prvenstva igrat će još šest utakmica.

Unatoč dobroj igri Manchester Uniteda i prilikama s obje strane, prvi u vodstvo došli su nogometaši Josea Mourinha. Oni su poveli u 38. minuti preko Edena Hazarda koji je iskoristio asistenciju Oscara i spretno poentirao za 1:0.

Bezuspješan pritisak Uniteda

U nastavku nogometaši Manchester Uniteda u nekoliko navrata bili su jako blizu poravnavanju rezultata, a možda i najbliže bio je kolumbijski napadač Falcao koji je u 77. minuti pogodio vratnicu.

Do kraja susreta gostujući nogometaši nastavili su s pritiskom i pokušajima za dolazak do izjednačenje no bezuspješno te je utakmica završena velikom pobjedom Chelseaja.